Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • ANUNT IMPORTANT  de catre crify la 15 Feb 2025, 8:00
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Carnet de conducere in cazul dublei cetateni
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Carnet de conducere in cazul dublei cetateni

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Rezidenta in Germania
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    lucianu

Data inscrierii: Jan 19, 2006

MesajTrimis: 07 10 2014, 13:37    Titlul subiectului: Carnet de conducere in cazul dublei cetateni Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Salutare,

Tocmai am primit "si" cetatenia germana si am depus actele pentru pasaport si Ausweis dar nu stiu cum se procedeaza in cazul permisului de conducere.
    Eu am avut si am condus tot timpul cu permisul romanesc...si daca nimeni nu vede vreo problema as dori sa-l pastrez in continuare numai pe asta:)

Cum ati procedat cei care sunteti in aceeasi situatie??
    Numai bine,
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    MC

Data inscrierii: Nov 11, 2003

MesajTrimis: 07 10 2014, 21:08    Titlul subiectului: Re: Carnet de conducere in cazul dublei cetateni Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

lucianu a scris:
    Salutare,

Tocmai am primit "si" cetatenia germana si am depus actele pentru pasaport si Ausweis dar nu stiu cum se procedeaza in cazul permisului de conducere.
    Eu am avut si am condus tot timpul cu permisul romanesc...si daca nimeni nu vede vreo problema as dori sa-l pastrez in continuare numai pe asta:)

Cum ati procedat cei care sunteti in aceeasi situatie??
    Numai bine,

Daca vrei sa fii legal:
    Wenn Ihr Führerschein aus keinem der EU oder dem EWR-Land stammt, müssen Sie ihn spätestens 6 Monate nach Begründung des „ordentlichen Wohnsitzes" in Deutschland umschreiben lassen. Diese Frist können Sie um sechs Monate verlängern, wenn Sie glaubhaft machen, dass Sie Ihren Wohnsitz in Deutschland nicht länger als 12 Monate behalten.
    Danach muss Ihr Führerschein auf alle Fälle umgeschrieben werden.
    Sus
    MC

MesajTrimis: 07 10 2014, 21:10    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Deci trebuie sa iti preschimbi permisul in 6 luni de la data la care ti-ai schimbat domiciliul intr-o alta tara.
    Daca ai domiciliul in Romania, nu trebuie schimbat, indiferent de cetatenie.
    Sus
    lucianu

MesajTrimis: 07 10 2014, 21:36    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Buna MC,

Multumesc de informatie.
    Din cate stiam eu regula cu 6 luni de la schimbarea domiciliului se aplica inainte de 2008,.... cand am intrat in UE.
    Noi avem domiciliul aici din 2006 si pana acum m-a oprit de cateva ori politia, cu diferite ocazii, si niciodata nu am fost intrebat de ce nu mi-am schnimbat permisul
    Presupun ca va fi diferita situatia cand o sa le dau Ausweis-ul meu de neamtz si permisul de roman icon_wink.gif

A experimentat cineva situatia asta??
    As fi interesat sa aud si opiniile celor in cauza.

Seara buna,
    Sus
    foni
    Der Herr von

Data inscrierii: Mar 07, 2003

MesajTrimis: 08 10 2014, 5:44    Titlul subiectului: Re: Carnet de conducere in cazul dublei cetateni Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

MC a scris:

Daca vrei sa fii legal:
    Wenn Ihr Führerschein aus keinem der EU oder dem EWR-Land stammt, müssen Sie ihn spätestens 6 Monate nach Begründung des „ordentlichen Wohnsitzes" in Deutschland umschreiben lassen. [...]
    Danach muss Ihr Führerschein auf alle Fälle umgeschrieben werden.

Aici e discutabil, pentru ca el sta in DE din 2006, cand ar fi trebuit sa-si schimbe permisul, dar intre timp situatia s-a schimbat.

@lucianu: parerea mea e sa intrebi la einbuergerungsburo sau cum naiba se cheama locul unde te faci beredist icon_smile.gif, nu cred sa fii singurul in situatia asta.
    Si daca nu stie nimeni pe acolo, "Der Polizeipresident" icon_smile.gif sigur are o parere despre asta, pe care ar fi bine sa ti-o dea in scris icon_razz.gif.
    IANAL: nu cred ca o sa stea nimeni sa-ti dea amenda pentru ca n-ai facut ce trebuia la timp.
    itsme1234

Data inscrierii: Aug 20, 2002

MesajTrimis: 09 10 2014, 5:56    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Totusi nu te aranja mai bine un permis nemtesc? Pe ala romanesc probabil din 2006 pina acum deja l-ai schimbat o data, cu vizita medicala, alergatura de la un ghiseu la altul, etc. Da si alea nemtesti am inteles ca expira acum in 15 ani (si alea "fara expirare" expira in 2033 parca) dar si romanii vroiau sa le faca pe ale lor sa expire in 5 ani daca n-au facut-o deja. Si oricum formalitatile sint infinit mai complicate la romani.
    Sus
    MC

MesajTrimis: 09 10 2014, 9:23    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

itsme1234 a scris:
    Totusi nu te aranja mai bine un permis nemtesc? Pe ala romanesc probabil din 2006 pina acum deja l-ai schimbat o data, cu vizita medicala, alergatura de la un ghiseu la altul, etc. Da si alea nemtesti am inteles ca expira acum in 15 ani (si alea "fara expirare" expira in 2033 parca) dar si romanii vroiau sa le faca pe ale lor sa expire in 5 ani daca n-au facut-o deja. Si oricum formalitatile sint infinit mai complicate la romani.

Avantajul e ca punctele germane nu conteaza la permis romanesc. Si invers.
    Sus
    lucianu

MesajTrimis: 09 10 2014, 9:36    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

[quote="MC"]
    itsme1234 a scris:

Tocmai asta este intrebarea mea pentru ca am auzit ca punctele sunt "individuale" si chiar si cetateni romaini care locuiesc aici pot le primesc.
    in alte cuvinte nu conteaza ce carnet ai -> punctele de aici tot ti se dau/cumuleaza individual.

E cineva care are carnet in romania si a "primit" puncte aici?
    Sus
    adipopa

Data inscrierii: Aug 13, 2002

MesajTrimis: 09 10 2014, 12:48    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

[quote="lucianu"]
    MC a scris:
    itsme1234 a scris:

Tocmai asta este intrebarea mea pentru ca am auzit ca punctele sunt "individuale" si chiar si cetateni romaini care locuiesc aici pot le primesc.
    in alte cuvinte nu conteaza ce carnet ai -> punctele de aici tot ti se dau/cumuleaza individual.

E cineva care are carnet in romania si a "primit" puncte aici?

Ba conteaza... icon_surprised.gif
    ce nu se face... nu se cumuleaza punctele din tari diferite... din cauza legislatiilor diferite. Dar daca, spre exemplu, conduci cu permis romanesc in Germania si cumulezi punctele necesare icon_redface.gif, ca bonus icon_twisted.gif, iti vos suspenda permisul (conform legii germane). Il primesti inapoi doar daca parasesti tara... iar daca te intorci in perioada in care e suspendat, legal, nu ai voie sa conduci pe teritoriul Germaniei. Chestie valabila in orice tara din EU, inclusiv Romania.

Eu unul nu am primit puncte "gemane" pe permisul romanesc... dar in schimb am primit puncte "romanesti" pe permisul german icon_biggrin.gif

Toate cele bune,
    Adrian.
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Numar YIM
    MC

MesajTrimis: 09 10 2014, 14:19    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

adipopa a scris:

Toate cele bune,
    Adrian.

Cred ca ai dreptate, numai ca nu se cumuleaza, dar punctele raman in tarile de origine, indiferent de permis, 6 luni in Ro si 2 ani in De (cred).
    In cazul asta nu vad avantajul permisului romanesc.
    Sus
    lucianu

MesajTrimis: 09 10 2014, 14:49    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Multumesc Adrian, MC

Acum e clar ....o sa-mi schimb si permisul icon_rolleyes.gif.
    Numai Bine, Lucian
    Sus
    sdragos
    Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Aug 02, 2002

MesajTrimis: 10 10 2014, 11:52    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Permisul german inseamna de cele mai multe ori o asigurare mai scumpa (din motive evidente).
    Am impresia ca punctele "castigate" in DE se comunica asigurarii DE indiferent de nationalitatea permisului.
    Poate ne Lamureste Thomas.
    Daca asa stau lucrurile, permisul romanesc nu prea are sens.
    itsme1234

MesajTrimis: 10 10 2014, 17:23    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Nu prea inteleg unde bati.
    La asigurarile nemtesti te intreaba (citeodata) de anul din care ai permisul dar in rest nu conteaza.
    Vrei sa spui daca iti faci asigurarea in Romania vs. Germania? Aia e o discutie mai complicata...
    Sus
    sdragos
    Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Aug 02, 2002

MesajTrimis: 11 10 2014, 14:43    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Aveam senzația că asigurările din Germania vor detalii și despre permisul de conducere, de unde și concluzia de mai sus.
    Recitindu-mă, încep sa ma îndoiesc ca asa stau lucrurile icon_smile.gif
    dead-cat

Data inscrierii: Feb 04, 2003

MesajTrimis: 13 10 2014, 13:33    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

lucianu a scris:
    Buna MC,

Multumesc de informatie.
    Din cate stiam eu regula cu 6 luni de la schimbarea domiciliului se aplica inainte de 2008,.... cand am intrat in UE.

Citat:
    Begründet der Inhaber einer EU- oder EWR-Fahrerlaubnis (d.h. aus einem Mitgliedstaat der Europäischen Union oder aus einem anderen Vertragsstaat des Abkommens über den Europäischen Wirtschaftsraum) einen ordentlichen Wohnsitz im Inland, richtet sich seine weitere Berechtigung zum Führen von Kraftfahrzeugen nach dem § 28 der Fahrerlaubnis-Verordnung. Führerscheine aus EU- oder EWR-Mitgliedsstaaten werden in Deutschland unbeschränkt anerkannt und brauchen, auch bei Wohnsitzbegründung in Deutschland, nicht umgeschrieben werden.

Thomas

Data inscrierii: Sep 12, 2002

MesajTrimis: 16 10 2014, 11:44    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

sdragos a scris:
    Permisul german inseamna de cele mai multe ori o asigurare mai scumpa (din motive evidente).
    Am impresia ca punctele "castigate" in DE se comunica asigurarii DE indiferent de nationalitatea permisului.
    Poate ne Lamureste Thomas.
    Daca asa stau lucrurile, permisul romanesc nu prea are sens.

asa cum spune si itsme nu conteaza la asigurare daca permisul este nemtesc sau românesc
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Numar YIM
    tavisor

Data inscrierii: Sep 28, 2007

MesajTrimis: 16 10 2014, 12:13    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

lucianu a scris:
    Multumesc Adrian, MC

Acum e clar ....o sa-mi schimb si permisul icon_rolleyes.gif.
    Numai Bine, Lucian

Permisul german are avantajul ca nu expira. Eu m-am mutat in Romania de 3 ani si nu am luat permis romanesc. Stau cu ala german. icon_biggrin.gif
    The_messenger
    Cotcodromist II Baza

Data inscrierii: May 14, 2004

MesajTrimis: 16 10 2014, 18:31    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

tavisor a scris:

[...]
    Permisul german are avantajul ca nu expira[...]

Aceasta informatie nu este corecta.

Führerscheine: Ab 2013 begrenzt gültig

Grin grin - don’ muv, men‘catze-a-sh
    Sus
    itsme1234

MesajTrimis: 16 10 2014, 18:54    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Da, cine apuca o sa trebuiasca sa plateasca 24 euro in 2033 pentru un permis nou...
    Sus
    tavisor

Data inscrierii: Sep 28, 2007

MesajTrimis: 16 10 2014, 19:28    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

The_messenger a scris:

Aceasta informatie nu este corecta.

Führerscheine: Ab 2013 begrenzt gültig

Super treaba, deci mai am 19 ani! icon_biggrin.gif
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Rezidenta in Germania Ora este GMT
    Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media