Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
lucianu

Data inscrierii: Jan 19, 2006
|
Trimis: 07 10 2014, 13:37 Titlul subiectului: Carnet de conducere in cazul dublei cetateni |
|
|
Salutare,
Tocmai am primit "si" cetatenia germana si am depus actele pentru pasaport si Ausweis dar nu stiu cum se procedeaza in cazul permisului de conducere.
Eu am avut si am condus tot timpul cu permisul romanesc...si daca nimeni nu vede vreo problema as dori sa-l pastrez in continuare numai pe asta:)
Cum ati procedat cei care sunteti in aceeasi situatie??
Numai bine, |
|
Sus |
|
 |
MC

Data inscrierii: Nov 11, 2003
|
Trimis: 07 10 2014, 21:08 Titlul subiectului: Re: Carnet de conducere in cazul dublei cetateni |
|
|
lucianu a scris: | Salutare,
Tocmai am primit "si" cetatenia germana si am depus actele pentru pasaport si Ausweis dar nu stiu cum se procedeaza in cazul permisului de conducere.
Eu am avut si am condus tot timpul cu permisul romanesc...si daca nimeni nu vede vreo problema as dori sa-l pastrez in continuare numai pe asta:)
Cum ati procedat cei care sunteti in aceeasi situatie??
Numai bine, |
Daca vrei sa fii legal:
Wenn Ihr Führerschein aus keinem der EU oder dem EWR-Land stammt, müssen Sie ihn spätestens 6 Monate nach Begründung des „ordentlichen Wohnsitzes" in Deutschland umschreiben lassen. Diese Frist können Sie um sechs Monate verlängern, wenn Sie glaubhaft machen, dass Sie Ihren Wohnsitz in Deutschland nicht länger als 12 Monate behalten.
Danach muss Ihr Führerschein auf alle Fälle umgeschrieben werden. |
|
Sus |
|
 |
MC

|
Trimis: 07 10 2014, 21:10 Titlul subiectului: |
|
|
Deci trebuie sa iti preschimbi permisul in 6 luni de la data la care ti-ai schimbat domiciliul intr-o alta tara.
Daca ai domiciliul in Romania, nu trebuie schimbat, indiferent de cetatenie. |
|
Sus |
|
 |
lucianu

|
Trimis: 07 10 2014, 21:36 Titlul subiectului: |
|
|
Buna MC,
Multumesc de informatie.
Din cate stiam eu regula cu 6 luni de la schimbarea domiciliului se aplica inainte de 2008,.... cand am intrat in UE.
Noi avem domiciliul aici din 2006 si pana acum m-a oprit de cateva ori politia, cu diferite ocazii, si niciodata nu am fost intrebat de ce nu mi-am schnimbat permisul
Presupun ca va fi diferita situatia cand o sa le dau Ausweis-ul meu de neamtz si permisul de roman
A experimentat cineva situatia asta??
As fi interesat sa aud si opiniile celor in cauza.
Seara buna, |
|
Sus |
|
 |
foni Der Herr von

Data inscrierii: Mar 07, 2003 Locatie: In oglinda
|
Trimis: 08 10 2014, 5:44 Titlul subiectului: Re: Carnet de conducere in cazul dublei cetateni |
|
|
MC a scris: |
Daca vrei sa fii legal:
Wenn Ihr Führerschein aus keinem der EU oder dem EWR-Land stammt, müssen Sie ihn spätestens 6 Monate nach Begründung des „ordentlichen Wohnsitzes" in Deutschland umschreiben lassen. [...]
Danach muss Ihr Führerschein auf alle Fälle umgeschrieben werden. |
Aici e discutabil, pentru ca el sta in DE din 2006, cand ar fi trebuit sa-si schimbe permisul, dar intre timp situatia s-a schimbat.
@lucianu: parerea mea e sa intrebi la einbuergerungsburo sau cum naiba se cheama locul unde te faci beredist , nu cred sa fii singurul in situatia asta.
Si daca nu stie nimeni pe acolo, "Der Polizeipresident" sigur are o parere despre asta, pe care ar fi bine sa ti-o dea in scris .
IANAL: nu cred ca o sa stea nimeni sa-ti dea amenda pentru ca n-ai facut ce trebuia la timp. _________________ Nach 2km fahren Sie gerade aus. |
|
Sus |
|
 |
itsme1234

Data inscrierii: Aug 20, 2002 Locatie: Germany
|
Trimis: 09 10 2014, 5:56 Titlul subiectului: |
|
|
Totusi nu te aranja mai bine un permis nemtesc? Pe ala romanesc probabil din 2006 pina acum deja l-ai schimbat o data, cu vizita medicala, alergatura de la un ghiseu la altul, etc. Da si alea nemtesti am inteles ca expira acum in 15 ani (si alea "fara expirare" expira in 2033 parca) dar si romanii vroiau sa le faca pe ale lor sa expire in 5 ani daca n-au facut-o deja. Si oricum formalitatile sint infinit mai complicate la romani. |
|
Sus |
|
 |
MC

|
Trimis: 09 10 2014, 9:23 Titlul subiectului: |
|
|
itsme1234 a scris: | Totusi nu te aranja mai bine un permis nemtesc? Pe ala romanesc probabil din 2006 pina acum deja l-ai schimbat o data, cu vizita medicala, alergatura de la un ghiseu la altul, etc. Da si alea nemtesti am inteles ca expira acum in 15 ani (si alea "fara expirare" expira in 2033 parca) dar si romanii vroiau sa le faca pe ale lor sa expire in 5 ani daca n-au facut-o deja. Si oricum formalitatile sint infinit mai complicate la romani. |
Avantajul e ca punctele germane nu conteaza la permis romanesc. Si invers. |
|
Sus |
|
 |
lucianu

|
Trimis: 09 10 2014, 9:36 Titlul subiectului: |
|
|
[quote="MC"] itsme1234 a scris: |
Tocmai asta este intrebarea mea pentru ca am auzit ca punctele sunt "individuale" si chiar si cetateni romaini care locuiesc aici pot le primesc.
in alte cuvinte nu conteaza ce carnet ai -> punctele de aici tot ti se dau/cumuleaza individual.
E cineva care are carnet in romania si a "primit" puncte aici? |
|
Sus |
|
 |
adipopa

Data inscrierii: Aug 13, 2002 Locatie: Germany
|
Trimis: 09 10 2014, 12:48 Titlul subiectului: |
|
|
[quote="lucianu"] MC a scris: | itsme1234 a scris: |
Tocmai asta este intrebarea mea pentru ca am auzit ca punctele sunt "individuale" si chiar si cetateni romaini care locuiesc aici pot le primesc.
in alte cuvinte nu conteaza ce carnet ai -> punctele de aici tot ti se dau/cumuleaza individual.
E cineva care are carnet in romania si a "primit" puncte aici? |
Ba conteaza...
ce nu se face... nu se cumuleaza punctele din tari diferite... din cauza legislatiilor diferite. Dar daca, spre exemplu, conduci cu permis romanesc in Germania si cumulezi punctele necesare , ca bonus , iti vos suspenda permisul (conform legii germane). Il primesti inapoi doar daca parasesti tara... iar daca te intorci in perioada in care e suspendat, legal, nu ai voie sa conduci pe teritoriul Germaniei. Chestie valabila in orice tara din EU, inclusiv Romania.
Eu unul nu am primit puncte "gemane" pe permisul romanesc... dar in schimb am primit puncte "romanesti" pe permisul german
Toate cele bune,
Adrian. |
|
Sus |
|
 |
MC

|
Trimis: 09 10 2014, 14:19 Titlul subiectului: |
|
|
adipopa a scris: |
Toate cele bune,
Adrian. |
Cred ca ai dreptate, numai ca nu se cumuleaza, dar punctele raman in tarile de origine, indiferent de permis, 6 luni in Ro si 2 ani in De (cred).
In cazul asta nu vad avantajul permisului romanesc. |
|
Sus |
|
 |
lucianu

|
Trimis: 09 10 2014, 14:49 Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc Adrian, MC
Acum e clar ....o sa-mi schimb si permisul .
Numai Bine, Lucian |
|
Sus |
|
 |
sdragos Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Aug 02, 2002 Locatie: FFM
|
Trimis: 10 10 2014, 11:52 Titlul subiectului: |
|
|
Permisul german inseamna de cele mai multe ori o asigurare mai scumpa (din motive evidente).
Am impresia ca punctele "castigate" in DE se comunica asigurarii DE indiferent de nationalitatea permisului.
Poate ne Lamureste Thomas.
Daca asa stau lucrurile, permisul romanesc nu prea are sens. _________________ 'Hard work never killed anybody'
But why take the risk? |
|
Sus |
|
 |
itsme1234

|
Trimis: 10 10 2014, 17:23 Titlul subiectului: |
|
|
Nu prea inteleg unde bati.
La asigurarile nemtesti te intreaba (citeodata) de anul din care ai permisul dar in rest nu conteaza.
Vrei sa spui daca iti faci asigurarea in Romania vs. Germania? Aia e o discutie mai complicata... |
|
Sus |
|
 |
sdragos Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Aug 02, 2002 Locatie: FFM
|
Trimis: 11 10 2014, 14:43 Titlul subiectului: |
|
|
Aveam senzația că asigurările din Germania vor detalii și despre permisul de conducere, de unde și concluzia de mai sus.
Recitindu-mă, încep sa ma îndoiesc ca asa stau lucrurile  _________________ 'Hard work never killed anybody'
But why take the risk? |
|
Sus |
|
 |
dead-cat

Data inscrierii: Feb 04, 2003 Locatie: Mainz, Germany
|
Trimis: 13 10 2014, 13:33 Titlul subiectului: |
|
|
lucianu a scris: | Buna MC,
Multumesc de informatie.
Din cate stiam eu regula cu 6 luni de la schimbarea domiciliului se aplica inainte de 2008,.... cand am intrat in UE.
|
Citat: | Begründet der Inhaber einer EU- oder EWR-Fahrerlaubnis (d.h. aus einem Mitgliedstaat der Europäischen Union oder aus einem anderen Vertragsstaat des Abkommens über den Europäischen Wirtschaftsraum) einen ordentlichen Wohnsitz im Inland, richtet sich seine weitere Berechtigung zum Führen von Kraftfahrzeugen nach dem § 28 der Fahrerlaubnis-Verordnung. Führerscheine aus EU- oder EWR-Mitgliedsstaaten werden in Deutschland unbeschränkt anerkannt und brauchen, auch bei Wohnsitzbegründung in Deutschland, nicht umgeschrieben werden. |
_________________ "Freunde der Südsee, geht mir net auf den Sack!" - J. Klopp |
|
Sus |
|
 |
Thomas

Data inscrierii: Sep 12, 2002 Locatie: Göttingen/Germany
|
Trimis: 16 10 2014, 11:44 Titlul subiectului: |
|
|
sdragos a scris: | Permisul german inseamna de cele mai multe ori o asigurare mai scumpa (din motive evidente).
Am impresia ca punctele "castigate" in DE se comunica asigurarii DE indiferent de nationalitatea permisului.
Poate ne Lamureste Thomas.
Daca asa stau lucrurile, permisul romanesc nu prea are sens. |
asa cum spune si itsme nu conteaza la asigurare daca permisul este nemtesc sau românesc |
|
Sus |
|
 |
tavisor

Data inscrierii: Sep 28, 2007 Locatie: Dortmund
|
Trimis: 16 10 2014, 12:13 Titlul subiectului: |
|
|
lucianu a scris: | Multumesc Adrian, MC
Acum e clar ....o sa-mi schimb si permisul .
Numai Bine, Lucian |
Permisul german are avantajul ca nu expira. Eu m-am mutat in Romania de 3 ani si nu am luat permis romanesc. Stau cu ala german.  _________________ http://flickr.com/tavisor |
|
Sus |
|
 |
The_messenger Cotcodromist II Baza

Data inscrierii: May 14, 2004
|
Trimis: 16 10 2014, 18:31 Titlul subiectului: |
|
|
tavisor a scris: |
[...]
Permisul german are avantajul ca nu expira[...] |
Aceasta informatie nu este corecta.
Führerscheine: Ab 2013 begrenzt gültig _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Grin grin - don’ muv, men‘catze-a-sh |
|
Sus |
|
 |
itsme1234

|
Trimis: 16 10 2014, 18:54 Titlul subiectului: |
|
|
Da, cine apuca o sa trebuiasca sa plateasca 24 euro in 2033 pentru un permis nou... |
|
Sus |
|
 |
tavisor

Data inscrierii: Sep 28, 2007 Locatie: Dortmund
|
|
Sus |
|
 |
|