Trimis: 06 07 2012, 16:43 Titlul subiectului: Arbeitsgenehmigung EU expira. Pasul urmator???
Tara arde (Romania, vezi evenimentele recente) iar baba (eu) se piaptana...
Arbeitsgenehmigung EU imi expira la 30 Sept. Din cate stiu ar trebui sa solicit Arbeitsberechtigung EU pentru mine si sotie insa de la 1.1.12 legea s-a modificat, si cica nu ar mai fi necesar. Poate cineva sa ma ajute cu un sfat? Ce trebuie facut in continuare?
Salutari!
Daca a fost eliberat cu un an in urma,trebuie sa mergeti la Arbeitsamt cu o saptamana inainte ca sa fie prelungit.
Chiar daca in acord cu legea noua nu mai e nevoie,un drum la Arbeitsamt ar lamuri problema.Multa bafta!
Ok, aia de la Arbeitsamt nu prea stiau de mama lor si mi-au sugerat sa iau legatura cu Auslaenderamt
. Pana la urma m-am adresat celor de la ZAV Frankfurt care mi-au trimis un formular Antrag auf Arbeitsgenehmigung-EU pe care se pare ca trebe sa il completeze angajatorul.
Din cate stiu acum ar trebui sa primeasca si sotia dreptul de munca. Stie cineva care act normativ prevede chestia asta? Mi-ar fi de ajutor in cazul in care dau peste vreun cap patrat care incearca sa ma convinga de contrariu (oricum, pentru formularul asta am sunat la telefon de trei ori si am trimis 4 e-mailuri)
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: Frankfurt am Main
Trimis: 12 09 2012, 9:18 Titlul subiectului:
Laurontario a scris:
Din cate stiu acum ar trebui sa primeasca si sotia dreptul de munca. Stie cineva care act normativ prevede chestia asta? Mi-ar fi de ajutor in cazul in care dau peste vreun cap patrat care incearca sa ma convinga de contrariu (oricum, pentru formularul asta am sunat la telefon de trei ori si am trimis 4 e-mailuri)
In cazul foarte probabil in care sotia ta e absolventa de studii superioare beneficiaza de la inceputul anului 2012 de Arbeitsgenehmigung EU, deci are drept de munca.
Vezi aici
In cazul foarte probabil in care sotia ta e absolventa de studii superioare beneficiaza de la inceputul anului 2012 de Arbeitsgenehmigung EU, deci are drept de munca.
Vezi aici
Asa este.
Intre timp m-am mai documentat si am vorbit inca o data cu functionarul de la ZAV Frankfurt. A ramas ca pentru sotie trebuie sa completez acelasi formular ca si pentru mine si i se va elibera si ei Arbeitsberechtigung. Care formular mi se va trimite din nou prin posta (alte doua zile pierdute asteptand pentru un formular...)
Desi nu sunt multi in situatia mea pe aici pe forum, totusi zur Info, cadrul legal care reglementeaza asta este Arbeitsgenehmigungsverordnung, §12a, care prevede:
Citat:
(1) Staatsangehörige der Staaten, die nach dem Vertrag vom 25. April 2005 über den Beitritt der Republik Bulgarien und Rumäniens zur Europäischen Union (BGBl. 2006 II S. 1146) der Europäischen Union beigetreten sind, wird eine Arbeitsberechtigung erteilt, sofern sie für einen ununterbrochenen Zeitraum von mindestens zwölf Mona-ten im Bundesgebiet zum Arbeitsmarkt zugelassen waren.
Dies gilt nicht für solche Staatsangehörige nach Satz 1, die von einem Arbeitgeber mit Sitz im Ausland in das Bundesgebiet entsandt sind.
(2) Haben Staatsangehörige nach Absatz 1 Familienangehörige, wird diesen eine Arbeitsberechtigung erteilt, wenn sie mit dem Arbeitnehmer einen gemeinsamen Wohnsitz im Bundesgebiet haben. Familienangehörige sind der Ehegatte, der Le-benspartner sowie die Verwandten in absteigender Linie, die noch nicht das 21. Le-bensjahr vollendet haben oder denen der Staatsangehörige nach Absatz 1 Unterhalt gewährt.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.