Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ANUNT IMPORTANT  de catre The_messenger la 16 Sep 2024, 11:22
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Cum pot avea drept de munca?
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Cum pot avea drept de munca?

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Informatii utile
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    gabyz_new

Data inscrierii: Mar 04, 2012

MesajTrimis: 04 03 2012, 17:24    Titlul subiectului: Cum pot avea drept de munca? Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Salutare! Numele meu este Gabriel si sunt in Germania din Sept. 2011, mi-am deschis firma si lucrez ca distribuitor de medicamente in Nurnberg. Problema este ca este foarte prost platit, iar din salariul lunar nu pot pune nimic deoparte. M-am interesat la Fortele de munca ce drepturi am ca Selbstsandig si din ce am inteles este faptul ca dupa 3 ani pot primi drept de munca si ma pot angaja oriunde in Germania.
    Este adevarat acest lucru?
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    ckunst

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 05 03 2012, 8:55    Titlul subiectului: Re: Cum pot avea drept de munca? Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

gabyz_new a scris:
    Salutare! Numele meu este Gabriel si sunt in Germania din Sept. 2011, mi-am deschis firma si lucrez ca distribuitor de medicamente in Nurnberg. Problema este ca este foarte prost platit, iar din salariul lunar nu pot pune nimic deoparte. M-am interesat la Fortele de munca ce drepturi am ca Selbstsandig si din ce am inteles este faptul ca dupa 3 ani pot primi drept de munca si ma pot angaja oriunde in Germania.

Incepand cu 1 Ian. 2014, deci peste mai putin de 2 ani, vei avea drept de munca automat in RFG deoarece expira termenul limita de 7 ani de la aderarea Romaniei la UE, termen dupa care toate statele membre EU sunt obligate sa deschida piata muncii complet pentru Romania.
    In cazul in care ai studii superioare si iti gasesti de lucru in domeniu poti deja de acum sa beneficiezi de drept de munca in Germania. Altfel, dupa cum am scris, in max. 1 an si 10 luni vei avea drept de munca si te vei putea angaja oriunde in Germania.
    Sus
    gabyz_new

MesajTrimis: 05 03 2012, 9:20    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Eu am terminat in Romania Facultatea de Stiinte Economice, specializarea Managementul firmei, unde crezi ca ar trebui sa caut ceva in domeniul meu? Trebuie tradusa diploma in limba germana? Banuiesc ca trebuie sa stiu limba germana la perfectie pentru a ma putea angaja sau te pregatesc ei?
    Multumesc!
    Sus
    marius2677

Data inscrierii: Jul 26, 2002

MesajTrimis: 05 03 2012, 9:35    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Huh ?
    De pe un alt thread:
    gabyz_new a scris:
    Numele meu este Corina [...]

Corina ?? Gabriel ??
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
    gabyz_new

MesajTrimis: 05 03 2012, 9:39    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Corina este sotia mea. Eu sunt Gabriel cu ID-ul gabyz_new.
    Sus
    ckunst

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 06 03 2012, 9:47    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

gabyz_new a scris:
    Eu am terminat in Romania Facultatea de Stiinte Economice, specializarea Managementul firmei, unde crezi ca ar trebui sa caut ceva in domeniul meu? Trebuie tradusa diploma in limba germana? Banuiesc ca trebuie sa stiu limba germana la perfectie pentru a ma putea angaja sau te pregatesc ei?
    Multumesc!

Nu stiu unde ai puta cauta specific ceva in domeniul tau in alta parte decat pe site-urile de job-uri.
    Din cate inteleg nu iti trebuie decat "beruflicher Lebenslauf mit Qualifikationsnachweisen", insa in orice caz diploma tradusa in limba germana nu are de ce sa strice.

Pentru cerintele exacte vezi aici.

In general cunoasterea limbii germane ajuta foarte mult in gasirea unui job mai bine platit. Tot in general, nimeni nu iti ofera cursuri de limba germana gratuit, insa din cate stiu ar mai exista si exceptii. Detalii insa nu cunosc.

Ca observatie de ordin general este mai greu sa iti gasesti un job pe calificarea ta decat sa obtii permisul de munca. Odata job-ul gasit permisul de munca se obtine relativ automat. Deci ar trebui sa te concentrezi pe gasirea jobului dorit nu pe obtinerea permisului de munca.

Bafta!
    Sus
    fotonel

Data inscrierii: Jul 27, 2004

MesajTrimis: 11 03 2012, 18:15    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Se poate sa se ofere cursuri de limba gratuit sau mai ieftine, intreaba la Volkshochschule, la Caritas (au Ausländerberatung http://www.caritas-nuernberg.de/) sau pur si simplu alti straini pe care ii mai cunosti. Poti sa intrebi si la universitate.

Pentru sfatuire profesionala, este la arbeitsamt "berufsberatung". Au consilieri specializati pe meserii dar si pentru munci interantionale. Mai intai insa limba germana.

Pentru gasirea unui loc de munca, poti incerca la zeitarbeitsfirma primesti un pic mai putin dar au multe oferte de toate tipurile. (stiu un roman care a primit un loc de munca la oras si l-au preluat definitiv, ceea ce e foarte convenabil).
    Sus
    daniel_2010

Data inscrierii: May 07, 2010

MesajTrimis: 13 03 2012, 19:49    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Citat:

Perfect adevarat, cel putin in Bavaria. Dar, oricum te prinde sf 2013. icon_biggrin.gif Asa ca e inutila informatia.
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Informatii utile Ora este GMT
    Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media