Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
momomiro
Data inscrierii: Sep 23, 2002 Locatie: Germany
|
Trimis: 01 09 2011, 11:07 Titlul subiectului: Apostila de la Haga - unde |
|
|
Buna,
Trebuie sa fac o imputernicire la cineva si am inteles ca trebuie sa ma duc la notar si apoi sa-i pun Apostila de la Haga.(asta mi-a zis notarul din Ro ca altfel n-o poate recunoaste)
Consulatul e prea departe fata de notar.Unde se pune apostila asta?
Suntem in Lankreis Traunstein.
Mersi |
|
Sus |
|
|
gion98
Data inscrierii: Aug 28, 2011
|
Trimis: 01 09 2011, 15:07 Titlul subiectului: |
|
|
I se poate cere notarului sa face demersul cu apostila si stie ce are de facut, dar costa |
|
Sus |
|
|
AdrianaIobb
Data inscrierii: Jul 04, 2002 Locatie: Stuttgart, Germany
|
Trimis: 01 09 2011, 15:25 Titlul subiectului: |
|
|
Pentru Stuttgart aici scrie asa:
Citat: | Die Landgerichte sind zuständig für die Beglaubigung von gerichtlichen und notariellen Urkunden zum Zwecke der Legalisation sowie für die Ausstellung von Apostillen zu solchen Urkunden.
|
|
|
Sus |
|
|
LAUR
Data inscrierii: Dec 30, 2003
|
Trimis: 02 09 2011, 7:04 Titlul subiectului: Re: Apostila de la Haga - unde |
|
|
momomiro a scris: | Buna,
Trebuie sa fac o imputernicire la cineva si am inteles ca trebuie sa ma duc la notar si apoi sa-i pun Apostila de la Haga.(asta mi-a zis notarul din Ro ca altfel n-o poate recunoaste)
Consulatul e prea departe fata de notar.Unde se pune apostila asta?
Suntem in Lankreis Traunstein.
Mersi |
Poti face imputernicirea in limba germana - apoi orice tribunal din DE iti pune apostila pt. 12 € pe ea,dupa care trebuie tradusa (de preferinta in RO unde e mai ieftin)
Bafta _________________ [img]https://www.jumbo-officeprint.ro/images/produse/WhatsApp%20Image%202020-04-15%20at%2011.19.14%20(1).jpeg[/img] |
|
Sus |
|
|
momomiro
|
Trimis: 05 09 2011, 11:08 Titlul subiectului: |
|
|
Imputernicirea numa la notar nu? |
|
Sus |
|
|
LAUR
Data inscrierii: Dec 30, 2003
|
Trimis: 07 09 2011, 13:01 Titlul subiectului: |
|
|
momomiro a scris: | Imputernicirea numa la notar nu? |
Da, asta este corect! Exista si o varianta mai ieftina - la unele primarii exista un fel de NOTAR public, care costa numai 10-20 € simbolici si are aceleasi drepturi de a iti certifica si stampila oficial o astfel de imputernicire ( este insa numai de 2-3 ori pe luna pt. o ora sau doua disponibil) - dar in limba germana.
Trebuie sa te interesezi la primaria de care apartii ... daca nu, prin localitatile mai mari din jur! _________________ [img]https://www.jumbo-officeprint.ro/images/produse/WhatsApp%20Image%202020-04-15%20at%2011.19.14%20(1).jpeg[/img] |
|
Sus |
|
|
momomiro
|
Trimis: 13 09 2011, 13:09 Titlul subiectului: |
|
|
Ajutati-ma cu un sfat.Notarul din Romania mi-a zis ca trebuie sa fac autentificare si nu legalizare de semnatura(Beurkundung cred si nu Beglaubigung).
Pt Beurkundung dureaza 3 saptamani si e de 3 ori mai scumpa.
Notarul insa zice ca are clienti romani si ca pe o imputernicire e suficient legalizare de semnatura Beglaubigung si apostila de la Haga.
Care notar sa-l schimb.De aici sau din Ro.
Mersi. |
|
Sus |
|
|
AdrianaIobb
|
Trimis: 13 09 2011, 13:16 Titlul subiectului: |
|
|
momomiro a scris: | Ajutati-ma cu un sfat.Notarul din Romania mi-a zis ca trebuie sa fac autentificare si nu legalizare de semnatura(Beurkundung cred si nu Beglaubigung).
Pt Beurkundung dureaza 3 saptamani si e de 3 ori mai scumpa.
Notarul insa zice ca are clienti romani si ca pe o imputernicire e suficient legalizare de semnatura Beglaubigung si apostila de la Haga.
Care notar sa-l schimb.De aici sau din Ro.
Mersi. |
pe cel de aici, ca sa iti raspund la intrebare.
am fost in situatia de a trebui sa fac si eu autentificare. Si dupa ce am pierdut vremea cu Beglaubigung (facuta imputernicirea, trimisa in RO, tradusa acolo - verdict: nu e suficient), m-am lamurit.
sunt unele acte (putine) pentru care e suficienta in RO doar autentificarea semnaturii - adica acea Beglaubigung.
daca insa notarul din RO ti-a spus ca pentru ce vrei tu e nevoie de autentificarea continutului, atunci ai nevoie de acel Beurkundung, plus apoi apostila.
Ultima oara cand a fost nevoie sa fac asta (vara trecuta) am mers la notarul din satul vecin, tot public, dar mai putin ocupat, si a durat 4 zile. Apoi "fuga" la tribunal - apostila se face de azi pe maine.
Succes! |
|
Sus |
|
|
AdrianaIobb
|
Trimis: 13 09 2011, 13:19 Titlul subiectului: |
|
|
si inca un aspect. In cazul autentificarii continutului la notar, costul depinde de cat declari tu ca e valoarea actiunii implicata de imputernicire. De exemplu pt o valoare declarata de 5000Eur, am platit undeva sub 30Eur. |
|
Sus |
|
|
momomiro
|
Trimis: 13 09 2011, 13:26 Titlul subiectului: |
|
|
Mda am vb si in Romania si se pare ca am nevoie de un Beurkundung.
E vorba de o dezmembrare de teren nu de cumparare asa ca nu scrie vreo suma.
Mersi |
|
Sus |
|
|
AdrianaIobb
|
Trimis: 13 09 2011, 13:28 Titlul subiectului: |
|
|
cu placere.
notarul te va sfatui in acest caz ce (mai exact cum sa te gandesti ce valoare ar avea etc ) valoare a actului sa declari, el avand nevoie de asta pentru a-si calcula onorariul. |
|
Sus |
|
|
momomiro
|
Trimis: 14 09 2011, 9:20 Titlul subiectului: |
|
|
Mersi
Am decis sa mergem la consulat.Sper sa aiba program Vineri. |
|
Sus |
|
|
Laurontario Ex-cavaler al frunzei de artar
Data inscrierii: May 09, 2003 Locatie: Hessen
|
Trimis: 20 04 2012, 17:26 Titlul subiectului: |
|
|
Apostila cu bucluc...
De la Auslaenderbehoerde mi-au scris ca trebuie sa le trimit certificatul de casatorie, prevazut cu apostila de la Haga.
In Romania, unde ar trebui sa se adreseze solicitantul (primarie / judecatorie / ???) Aici in Germania, unde ma pot adresa? Care este procedura? Ce acte sunt necesare (in afara de certificatul de casatorie)? Cat costa? Cat dureaza?
Multumesc pentru raspuns si un weekend placut tuturor. |
|
Sus |
|
|
MC
Data inscrierii: Nov 11, 2003
|
Trimis: 20 04 2012, 18:45 Titlul subiectului: |
|
|
Laurontario a scris: | Apostila cu bucluc...
De la Auslaenderbehoerde mi-au scris ca trebuie sa le trimit certificatul de casatorie, prevazut cu apostila de la Haga.
In Romania, unde ar trebui sa se adreseze solicitantul (primarie / judecatorie / ???) Aici in Germania, unde ma pot adresa? Care este procedura? Ce acte sunt necesare (in afara de certificatul de casatorie)? Cat costa? Cat dureaza?
Multumesc pentru raspuns si un weekend placut tuturor. |
Se ocupa orice notar. |
|
Sus |
|
|
aleena
Data inscrierii: Oct 14, 2006 Locatie: Mainhattan
|
Trimis: 22 04 2012, 9:30 Titlul subiectului: |
|
|
Laurontario, din cate inteleg certificatul tau de casatorie este emis in Romania (altfel nu ar cere Ausländerbehörde o supralegalizare)
Supralegalizarea se poate efectua pentru orice act in parte nemaiavand nevoie de alte documente. Prin supralegalizarea unui act se dovedeste ca autoritatea respectiva, notarul care a efectuat actul sau oficiul care a emis actul intr-adevar exista, este inscris intr-un anumit registru al tarii repective etc. De aceea se poate efectua o supralegalizare numai de catre oficii speciale care sunt capabile sa verifice cele scrise mai sus. Prin consecinta un act emis in Romania poate fi supralegalizat numai de catre o autoritate romaneasca. In cazul oricarei alte tari se practica acelasi lucru. Un act notarial sau orice act emis de oficul unui tari nesupralegalizat are valoare numai in tara respectiva. Pentru a putea fi prezentat unei instante straine trebuie supralegalizat.
Eu a trebui sa-mi supralegalizez in 2001 certificatul international de nastere (cel albastru). Din cate imi aduc aminte supralegalizarea in Romania este o procedura destul de complicata si de durata (mai ales daca nu locuiesti in Bucuresti). Supralegalizarea a fost efectuata intai la Ministerul Afacerilor Externe. Ulterior am fost si la Consulatul German din Bucuresti si s-au stampilat si ei pe spatele certificatului de nastere.
O supralegalizare in Germania este mult mai simpla. Eu a trebuit sa supralegalizez in Frankfurt diferite acte notariale in vederea prezentarii lor autoritatilor romane si pentru aceasta am fost numai cu documentele respective la Landgericht in Frankfurt. Acesta a confirmat in cateva minute ca notarul care a efectuat actele e in baza lor de date si are voie sa puna stampile si...gata. |
|
Sus |
|
|
aleena
|
Trimis: 22 04 2012, 9:42 Titlul subiectului: |
|
|
http://www.mae.ro/node/6869
uite ce zic totusi in josul paginii: "Supralegalizarea se efectuează în ziua depunerii cererii." Deci pardon, m-am inselat...au devenit rapizi baietii...multe s-au schimbat din 2001 ) |
|
Sus |
|
|
aleena
|
Trimis: 22 04 2012, 10:03 Titlul subiectului: |
|
|
rectific oarecum...s-ar putea pe langa Ministerul Afacerilor Externe sa exista si alte autoritati romanesti care au dreptul sa aplice apostila, astfel incat sa nu fi nevoit sa mergi chiar pana la minister. Eu am efectuat supralegalizarea certificatului meu de nastere inainte ca Romania sa semneze Conventia de la Haga, de aceea numai ministerul Afacerilor Externe putea supralegaliza. As intreba in primul rand la prefectura orasului in care a fost emis actul daca ei pot aplica apostila. |
|
Sus |
|
|
Laurontario Ex-cavaler al frunzei de artar
Data inscrierii: May 09, 2003 Locatie: Hessen
|
Trimis: 28 04 2012, 6:39 Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc, intre timp am mai gasit si alte informatii: http://www.cnpb.ro/content/view/22/38/1/3/. Partea buna este ca se rezolva in aceeasi zi - dimineata se depune cererea impreuna cu actele iar dupa amiaza se ridica. |
|
Sus |
|
|
|