Am mai recomandat pe undeva optiunea de 75 MB, 24h cu 0.75 EUR credit la vodafone prepay (merge de pe orice cartela preplatita inclusiv ex-kamarad sau mai stiu eu care, formezi *147# si urmezi meniul). Pare putin dar faci treaba cu ea: browsing, fring (=voip+IM) ore in sir, mail, google maps, etc. Asta de pe mobil - pe calculator trebuie sa ai grija in ziua de azi mai ales cu youtube&co (nu mai spun de automatic updates). Mai exista o optiune similara de 500 MB, 30 zile cu 3.99 EUR credit. De asemenea exista optiuni echivalente la Orange (n-am testat).
Pentru trafic mai serios n-am vazut decit abonamente (eventual posibile si pentru perioade mult mai scurte, gen o luna) dar nu m-as incurca. Daca gaseste cineva preplatite ca in germania - respectiv chestii gen 1Gb, 1 zi = 2-3 EUR sau 5-10GB, 30 zile = 15-25 EUR, totul preplatit ar fi interesant de stiut.
Eu de Craciun am fost in vacantza in Ro, mi-am luat o cartela Orange prepaid de la un chiosc, am activat optziunea de date 1Gb pe luna pt. 6 euro si o fost ok.
Am un internet usb stick de la Vodafone.de, teoretic are sim-lock, cartela de orange merge insa fara probleme la mine pe netbook pt. ca am ubuntu, lock-ul probabil e pt. windows.
Acoperire aici: http://www.orange.ro/acoperire/index.html
Internet 10 zile 5EUR 0.5 GB 10 zile 3.6 Mbps
Internet 10 zile intensiv 7EUR 1 GB 10 zile 3.6 Mbps
Internet 30 zile 10EUR 1 GB 30 zile 3.6 Mbps
Internet 30 zile intensiv 14EUR 2 GB 30 zile 3.6 Mbps
Internet 30 zile super 20EUR 4 GB 30 zile 7.2 Mbps
Internet 30 zile premium 30EUR 8 GB 30 zile 21.6 Mbps
Este prepaid dar pare sa necesite o cartela (SIM) de date (careia nu-i gasesc pretul dar parca am auzit ca gratis, sau mai precis te costa doar creditul de pe ea), nu l-am gasit ca optiune peste cartela prepay existenta. Optiunile vechi de 75 MB, 75 centi, 24h si 500MB, 3.99 EUR 30 zile peste cartela normala prepay (cred ca de orice tip vodafone) presupun ca ramin neschimbate pentru cei care au nevoie de mai putin trafic.
As zice ca per total problema e rezolvata, cu costuri simbolice.
Noutate neplacuta de ultim moment: planul Vodafone:
Internet pe mobil / 30 zile / 3.99 EUR credit / 500 Mbytes
are acum numai 250 MB inclusi. Desigur desteptii care le manipuleaza site-ul au facut o treaba in dorul lelii, astfel incit linkul "adinc" pe care l-am pus undeva mai sus inca mai arata 500 MB. Ma rog, tot e bine - ultima data aveau niste timpi negativi la niste promotii...
Mentionez ca asta nu e promotie ci un plan existent de ani de zile si nu stiu ce le-a venit. Sincer sa fiu nu stiu ce le trece prin cap in conditiile in care rds-ul vine cu abonamentul de 2(-3?) EUR/luna - NELIMITAT.
To set up the option, call *100#, the Self Care service, free from your Orange mobile, and choose the "MMS, data and mobile settings" item from the "Services" menu, then “GPRS/EDGE” and finally pick the “Mobile internet” option you’d like to set up.
Eu postez acuma din Ro de pe Orange. Si astia au bulversat pachetul de date, eu nu am mai gasit optziunea aia de 500mb in Self Care asa cum e descris pe orange.ro. Am gasit insa o "oferta": 500mb plus nu stiu ce Orange bla-bla pt. 7,2 Euro pt. 30 de zile.
Faimoasa optiune Vodafone de 500 MB 30 zile 3.99 EUR exista acum la oferte (pe *147#) - tot cu 500 MB nu 250. Au facut o varza si cu apn-urile, cel care merge e live.pre.vodafone.com (care inainte era numai pentru prostia de vodafone live).
Intentionez sa ma invart prin Ro (Bucuresti) pentru un weekend prelungit. Ce variante de prepaid cu date recomandati pt asa ceva? Banuiesc ca nu o sa trec de cateva sute de mega cu tot cu VOIP. _________________ 'Hard work never killed anybody'
But why take the risk?
Vezi ca E-Plus are un pachet de prepay EU cu (daca tin minte bine) 500 Mb la 30 EUR.
PS: ultima data cind am fost (prin Apr, 12), Orange Ro avea un pachet BB unlimited la 12 EUR + TVA _________________ Tadam-tadam-tadam tatatarara-ram-tadam
Merci! Diferenza de pret e evidenta. Ca sa nu mai zic de viteza oferita de oferta de data roaming ofeirta de providerii germani. _________________ 'Hard work never killed anybody'
But why take the risk?
Hah... post scris in decurs de 3-4 ore... si nici nu pot sa il sterg.... Scuze. Sper ca s-a inteles ce vrusei a spune. _________________ 'Hard work never killed anybody'
But why take the risk?
Daca ajungetzi cu abonament Vodafone prin Ausland si folositzi Vodafone ReisePaket Data, atentzie la urmatoarea faza:
In concediu in Ro am bookat la un moment dat pt. smartphone un "ReisePaket Data Welt 7 Tage innerhalb EU"; prin SMS, trimitzi scurt un "Woche" si se activeaza. Tre' sa coste 5 euro saptamana, ai 50 mb. Ei bine, concediul trece, isi ia Vodafone banii din cont si mi se pare suma incasata suspecta; ma uit online pe factura si treaba aia apare cu 30 euro taxata in loc de 5.
Bag online o reclamatie scurta, si mi se dau 25 euro Guthaben inapoi, cu scuzele de rigoare.
Ideea e ca baietzii au schimbat ceva la pachetul ala incepand cu iulie 2013; dar schimbarea nu trebe sa se aplice clientzilor vechi. Probabil pt. ca abo-ul mi s-o reinnoit automat de curand(daca nu-l cancelezi se innoieste anual), m-o bagat la "clientzi noi". Desi sunt clientu' lor din 2001.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.