Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
itsme1234

Data inscrierii: Aug 20, 2002 Locatie: Germany
|
Trimis: 17 06 2008, 7:44 Titlul subiectului: |
|
|
Pe scurt, in ordine aleatoare:
- imperecherea cu panarama mea de DECT a mers imediat. Intimplarea face ca de cind am avut ISDN am avut brum in telefon. Cu mai multi provideri, cu mai multe telefoane, NTBA-uri, etc. Telefonul "normal" ISDN (care ma costa de fapt 80% din comunicatii) era din cauza asta scos din priza (folosind numai voip-uri and stuff pentru restul de 20% din bani). Deci pina acum am scapat de brum, base station la DECT si switch. Bine tot trebuie sa bag undeva in priza basestationul sa incarc DECT-ul din cind in cind.
- device-ul nu contine NTBA-ul si splitterul DSL (asta e un filtru banal analog). Asta m-a costat vreo juma' de ora de cautari (normal ISDN-ul era pe afara) si in final m-am prins ca trebuie sa treci DSL+ISDN care vine "din perete" (o pereche de sirme) prin splitter si NTBA si dupa aia sa le bagi in fritz. Ca un efect secundar modemul (din fritz) se sincronizeaza acu' la numai ~5.9 in loc de 6.x cit era cind venea din perete
- portul USB are putere doar pentru un stick nu pentru un hdd de 2.5 (chiar daca e unul optimizat sa mearga numai dintr-un usb). Viteza e un respectabil ~3.6Mbyte/s relativ standard pentru deviceurile astea cu un procesor arm de citeva sute de MHz. Deci e mult mai bine ca USB1.1 si de fapt nu am testat dar cred ca e chiar peste cit poate in conditii reale 802.11g
- 802.11n nu am cu ce sa testez
- nu se conecteaza cu pda-ul asa ca o sa trebuiasca din pacate sa pastrez routerul micut pe care il aveam inainte. Asta mai e de studiat, se pare ca e din cauza suportului pentru 802.11n (chiar daca e dezactivat). Sint niste threaduri pe aici despre asta. Ultimul firmware spune ca imbunatateste compatibilitatea wifi dar degeaba.
- robotul inclus e super-cool mai ales prin faza cu trimis mail cu mesajul. Nu am gasit cum se configureaza faxul dar nu are prea mare importanta (oricum am 2 numere de fax la efax.com si arcor online ambele free si am primit 3 faxuri in 7 ani, toate din greseala)
- se pare ca smartcall-ul merge ok. Nu am testat foarte mult linia normala.
- are VPN dar nu m-am chinuit sa il folosesc. De asemenea are client de dynds si mai ales de no-ip (de care aveam eu de fapt si multe routere n-au)
- se pare ca se poate instala fara mare stress freetz care are foarte multe pachete interesante (nu merita sa ma apuc sa le enumar aici ca sint destul de multicele). Momentan nu m-am stresat cu el pentru ca nu pare sa aduca imbunatatiri la compatibilitatea wifi dar macar un server ssh ca lumea, suport pentru ext3 si ntfs si eventual o samba mai putin lobotomizata merita.
- exista desigur si sg_utils (ala care-ti sleep hddul) disponibil. Nu stiu daca e instalat default sau daca ceva echivalent deja ruleaza pe fritz-ul meu pentru ca o carcasa/hdd extern maxtor usb pe care nu o stiam sa se slipareasca de la sine vad ca se sleep cu firmware-ul original fara nici o configurare in plus (surpriza placuta) |
|
Sus |
|
 |
BingoBongo

Data inscrierii: Oct 13, 2005 Locatie: Jos de tot
|
Trimis: 31 08 2008, 18:25 Titlul subiectului: |
|
|
itsme1234 a scris: | Pe scurt, in ordine aleatoare:
- portul USB are putere doar pentru un stick nu pentru un hdd de 2.5 (chiar daca e unul optimizat sa mearga numai dintr-un usb). |
Asta e mare pacat Nici macar unul alimentat extern nu merge? |
|
Sus |
|
 |
itsme1234

|
Trimis: 31 08 2008, 18:48 Titlul subiectului: |
|
|
Merge clar; de fapt merge orice device cu conditia sa gasesti module compilate pentru linuxul ala. In particular merge orice hdd cu alimentare; ca filesystem nu stie decit vfat (care inseamna desigur toate versiunile de FAT, incluzind FAT32 cu partitii de pina la 4 sau 8 TB - teoretic la momentul asta). Singura problema serioasa la FAT32 e restrictia la 4GB/fisier.
Merge teoretic si usb hub+deviceuri multiple.
Stie nativ (dar nu din GUI) de ext2 dar trebuie sa montezi "de mina" (de asemenea exista un script foarte "destept" care face "rm -rf mountpoint" la un moment dat si care se pare ca nu e asa de periculos cind monteaza el filesystemuri dar destul de periculos cind montezi tu de mina, mare grija).
Evident se pot adauga module pentru orice filesystem vrei sau poti folosi firmware total refacut (freetz) cu tot ce vrei in el.
Daca ai probleme concrete si nu sint raspunsuri evidente la http://www.ip-phone-forum.de/ da de stire.
Samba+wifi e o combinatie destul de proasta pentru procesorul ala de citeva sute de MHz, nu te astepta la viteze fantastice pe wifi cu file sharing-ul windows-ului. |
|
Sus |
|
 |
BingoBongo

|
Trimis: 31 08 2008, 18:57 Titlul subiectului: |
|
|
Mersi mult pt info. Maine "dau comanda" si cand vine ma pun pe studiat  |
|
Sus |
|
 |
BingoBongo

|
Trimis: 24 09 2008, 20:27 Titlul subiectului: |
|
|
A sosit, l-am "montat". E dragut
- mi se conecteaza toate calculatoarele din casa WLAN, pare ok.
- "n" nu am nici eu (inca) cu ce sa testez (voi lua in curand un stick "n" pt PC-ul mare)
- telefonul analog l-am conectat deocamdata pe FON1, merge ok;
- am configurat si smartcall.ro (sun maine in Ro sa vad cum merge)
- hdd de 2.5 nu merge, incerc maine sa fac rost de un usb-hub activ si mai incerc.
- hdd de 3.5 cu alimentare merge
- nu imi e clar daca reteaua protejata WPA2+restrictie MAC e usor de "hackuit" de afara; intentionez sa imi conectez un hdd cu poze/filme/muzica pe care sa il accesez de pe mai multe aparate WLAN din casa.
- nu pricepo de ce mai merge inca Call-by-Call, dupa ce am setat numarul de festnetz ca internetrufnummer (in pagina 1und1 si in router) Poate au facut cei de la 1und1 kuendigung la Telekom doar de la 1 oct... n-am idee. |
|
Sus |
|
 |
DonRaymondo

Data inscrierii: Oct 09, 2008
|
Trimis: 10 10 2008, 11:57 Titlul subiectului: |
|
|
BingoBongo a scris: |
- am configurat si smartcall.ro (sun maine in Ro sa vad cum merge)
- nu pricepo de ce mai merge inca Call-by-Call, dupa ce am setat numarul de festnetz ca internetrufnummer (in pagina 1und1 si in router) Poate au facut cei de la 1und1 kuendigung la Telekom doar de la 1 oct... n-am idee. |
hi,
poti sa explici cum merge treaba cu smartcall?
eu am auzit ca call-by-call mit 1und1 sau altele nu merge... _________________ salutare ... DonRaymondo |
|
Sus |
|
 |
BingoBongo

|
Trimis: 10 10 2008, 13:40 Titlul subiectului: |
|
|
Da, pot Nu este Call-by-call, este un serviciu VoIP care merge cu orice provider de internet.
Pasii ar fi urmatorii:
1. Te asiguri ca ai un device (modem-router) care stie VoIP.
2. Contractare produs Netphone (smartcall.ro):
http://www.smartcall.ro/document.php?doc=60
* iti iei un numar din lista care sa corespunda judetului unde suni/esti sunat cel mai des
3. Incarci un 10 euro prin paypal (de test ).
4. Configurezi in router noul numar de telefon (informatiile le primesti in contul smartcall.ro pe site, user, parola, domain, etc)
5. Suni si te bucuri de o calitate suprinzator de buna
Imi cer scuze pt modul succint, daca mai sunt intrebari, scrie si iti raspundem. Eu il folosesc doar de cateva saptamani, cei mai "batrani" poate iti pot spune mai multe. |
|
Sus |
|
 |
marius2677

Data inscrierii: Jul 26, 2002 Locatie: BRD
|
Trimis: 10 10 2008, 14:13 Titlul subiectului: |
|
|
Vezi ca sunt tone de material despre smartcall prin forum ... Cred ca de vreo 3 ani, 3 ani jumate tot publicam (eu si altii) info despre smartcall.
Iar calitatea este de cele mai multe ori ireproshabila, cel putin pe relatia RTC <-> Smartcall. Si pentru cei cu abonamente RTC bune, e gratis, pentru ca RTC ofera sunat gratis pe toate fixurile seara si in wichend .. Iar smartcall este un fix. |
|
Sus |
|
 |
DonRaymondo

|
Trimis: 10 10 2008, 15:06 Titlul subiectului: |
|
|
mersi, am sa probez _________________ salutare ... DonRaymondo |
|
Sus |
|
 |
DonRaymondo

|
Trimis: 11 10 2008, 7:58 Titlul subiectului: |
|
|
mai am o intrebare: pot sa ma inregistrez si dac anu am o adressa in ro? _________________ salutare ... DonRaymondo |
|
Sus |
|
 |
Stefan

Data inscrierii: Sep 04, 2002 Locatie: Schorndorf
|
Trimis: 11 10 2008, 10:53 Titlul subiectului: |
|
|
Da. _________________ Blog
Ultima modificare efectuata de catre Stefan la 11 10 2008, 11:52, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
DonRaymondo

|
Trimis: 11 10 2008, 11:34 Titlul subiectului: |
|
|
mersi, deci m-am inregistrat. si mi-am luat x-lite jos.
deci am inteles ca daca bag datele in fritz-box pot sa telefonez si de la telefon"normal" _________________ salutare ... DonRaymondo |
|
Sus |
|
 |
Stefan

|
Trimis: 11 10 2008, 11:49 Titlul subiectului: |
|
|
Exact. Uite cum arata la mine pe un FritzBox 7270 sectiunea respectiva:
 _________________ Blog |
|
Sus |
|
 |
simi17

Data inscrierii: Oct 13, 2005
|
Trimis: 11 10 2008, 16:14 Titlul subiectului: |
|
|
Buna,
tocmai am incercat sa ma inregistrez pentru un nr de telefon smartcall, dar am observat ca numai pentru Bucuresti exista nr RTC (4021...), in rest sunt doar nr de RDS (de exemplu 40356...). Din cate stiu eu, cu abonamentul la RTC se poate suna gratis seara si in weekend numai in reteaua RTC.
Intrebarea e urmatoarea: e posibil sa iti alegi prin smartcall un nr cu 4025... ? |
|
Sus |
|
 |
DonRaymondo

|
Trimis: 13 10 2008, 12:51 Titlul subiectului: |
|
|
mai am o intrebare:
daca telefonezi in ger printrun alt anbieter - sa spunem o2, poti sa-ti configurezi boxul asa ca pt ca telefonatele in ro prin smartcall sa mearga si in ger prin celalalt provider? _________________ salutare ... DonRaymondo |
|
Sus |
|
 |
Stefan

|
Trimis: 13 10 2008, 13:07 Titlul subiectului: |
|
|
Sigur, poti sa configurezi Wahlregeln. Uite cum arata ale mele:
 _________________ Blog |
|
Sus |
|
 |
sdragos Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Aug 02, 2002 Locatie: FFM
|
Trimis: 13 10 2008, 13:14 Titlul subiectului: |
|
|
Stefan a scris: | Sigur, poti sa configurezi Wahlregeln. Uite cum arata ale mele: |
Am comandat de curand pachetul de 16Mb cu 7270 _fara_ TCom, deci fara linie normala de tel. (se pare ca au imbunatit liniile si in Marxheim/Hofheim).
M-ar interesa daca pot configura 2 VOIP provideri. Daca nu, probabil ca va trebui sa folosesc vechiul frtiz pentru o astfel de routare, si sa-l conectez pe phone line cu celalalt... a incercat cineva o asemenea configuratie?
De altfel, cred ca intrebarea precedenta se referea la alt VOIP provider si nu la routarea spre o linie normala de telefon  _________________ 'Hard work never killed anybody'
But why take the risk? |
|
Sus |
|
 |
itsme1234

|
Trimis: 13 10 2008, 13:20 Titlul subiectului: |
|
|
Cred ca merg pina la 10 VOIP provideri (sau oricum cel putin 2...) |
|
Sus |
|
 |
Stefan

|
Trimis: 13 10 2008, 13:21 Titlul subiectului: |
|
|
Sigur, poti configura mai multi VOIP provideri, eu am doi configurati de exemplu. _________________ Blog |
|
Sus |
|
 |
DonRaymondo

|
Trimis: 13 10 2008, 13:22 Titlul subiectului: |
|
|
cool _________________ salutare ... DonRaymondo |
|