Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
adipopa

Data inscrierii: Aug 13, 2002 Locatie: Germany
|
Trimis: 19 05 2008, 13:09 Titlul subiectului: |
|
|
Stie cineva cum pot sa setez un router Fritz!Box 7050 pentru FiberLink?
Am cumparat unul si l-am trimis in Romania la parinti ca sa il foloseasca in reteaua de internet furnizata de RCS&RDS... dar nu am reusit sa il setez sa mearga... cu toate ca am auzit ca ar merge...
Adrian. |
|
Sus |
|
 |
sdragos Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Aug 02, 2002 Locatie: FFM
|
Trimis: 19 05 2008, 13:54 Titlul subiectului: |
|
|
Sa mearga pe ce functie? 7050 stie si router DSL, daca sunt introduse datele corespunzatoare iar corespondentul de la capatul firului intelege unul din protocoalele suportate de fritz.
Cum, modem-ul de cablu are o alta technologie la nivelul fizic (Media Access), probabil ca va trebui sa folosesti modemul de cablu pe care ti l-a dat RDS/RCS.
-Daca acesta necesita (nu stiu) un anume IP, atunci fritz trebuie configurat pe interfata de WAN cu acea adresa.
-DNS trebuie si el setat corect, daca vrei sa il folosesti la maxim. Corect, adica la DNS-urile folosite in computer (e mai rapid sa faci un DNS query local, fara rutari).
-calculatoarele care se vor conecta (cablu LAN/USB; WLAN) trebuie sa aiba DHCP sau fix IP (depinde de cum confiugurezi fritz-ul).
Da mai multe date si voi fi mai precis |
|
Sus |
|
 |
marius2677

Data inscrierii: Jul 26, 2002 Locatie: BRD
|
Trimis: 19 05 2008, 13:54 Titlul subiectului: |
|
|
Eeeerm, i-al inapoi si seteaza-l pe modu' de router intre 2 retele .. pe moment imi scapa detaliile, da' tre' sa mearga ... Io am aici KabelBW si dupa modemul de cablu mi-am setat un FritzBox pe post de Wlan Router + Voip Box si merge f. bine ... daca vreo sa ma uit prin setari si-ti spun ce tre' facut ... |
|
Sus |
|
 |
adipopa

|
Trimis: 19 05 2008, 14:30 Titlul subiectului: |
|
|
sdragos a scris: | Sa mearga pe ce functie? 7050 stie si router DSL, daca sunt introduse datele corespunzatoare iar corespondentul de la capatul firului intelege unul din protocoalele suportate de fritz.
Cum, modem-ul de cablu are o alta technologie la nivelul fizic (Media Access), probabil ca va trebui sa folosesti modemul de cablu pe care ti l-a dat RDS/RCS.
-Daca acesta necesita (nu stiu) un anume IP, atunci fritz trebuie configurat pe interfata de WAN cu acea adresa.
-DNS trebuie si el setat corect, daca vrei sa il folosesti la maxim. Corect, adica la DNS-urile folosite in computer (e mai rapid sa faci un DNS query local, fara rutari).
-calculatoarele care se vor conecta (cablu LAN/USB; WLAN) trebuie sa aiba DHCP sau fix IP (depinde de cum confiugurezi fritz-ul).
Da mai multe date si voi fi mai precis |
Nici eu nu am date prea multe... din ce stiu e ca internetu la FiberLink merge pe protocolul PPPoE cu 4 fire (LAN). Stiu ca tatal meu a avut probleme cu ei, nu acceptau Windows 2000 ca OS (ce avea el la momentul respectiv), asa ca a trebuit sa instaleze XP care suporta PPPoE.
Adrian. |
|
Sus |
|
 |
marius2677

|
Trimis: 19 05 2008, 16:27 Titlul subiectului: |
|
|
Ooops, eeeerm, se poate sa ai dreptate ... si la ai mei am vazut ca se conectau ca la dial-up de pe computer ... si nu ca la DSL (romtelefon inclusiv) sau la televiziunea prin cablu de aici sau RDS pe vremuri, cu datele de conexiune in modem ... O idiotzenie intr-adevar, da' nu m-ar mira sa nu mearga sa folosesti Fritzu
O varianta ar fi cu o vechitura de computer care sa nu consume mult si sa fie non-stop online si conectat la modemu' de cablu, si care sa "dea" netu' mai departe catre FritzBox ... |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 19 05 2008, 17:18 Titlul subiectului: |
|
|
FRITZ suporta PPPoE ( eu il am aici). Probleme cred ca sunt la implementari diferite pe partea fizica, de exemplu la nivele de semnal diferite fata de cele folosite pe cablurile telefonice de aici. Foarte probabil va trebui sa folosesti modemul respectiv ca si router de internet.
Problema e ca, daca ei nu au access la internet, nici tu nu ai access la FRITZ-ul respectiv.
Eventual pot sa se conecteze la internet cu modemul de clablu din dotare si sa conecteze fritz-ul la LAN, ca mai apoi sa poti face un remote desktop connection pe unul din coputere (metoda cal troian) si de acolo in Fritz-ul tau. astfel, vei putea sa-l configurezi de la distanta. |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 19 05 2008, 17:21 Titlul subiectului: |
|
|
"modemul respectiv" trebuie citit: "modemul pe care ti l-a dat provider-ul".
Daca conectarea se face direct din coputer, atunci conecteaza mai intai comp. la internet, si mai apoi fritz-ul la NICul comp. Asa o sa ai access la Fritz Config Menu prin intermediul RemDesktop |
|
Sus |
|
 |
ice

Data inscrierii: Jun 10, 2003 Locatie: Bucuresti
|
Trimis: 20 05 2008, 6:34 Titlul subiectului: |
|
|
salut,
din cite stiu Fiberlink nu foloseste modem, vine un cablu UTP direct in calc. Se acceseaza pe baza de user/pass, dar n-ai nevoie de modem DSL/Cable.
Poate e vorba de RDS Link care foloseste reteaua clasica de CATV. |
|
Sus |
|
 |
adipopa

|
Trimis: 20 05 2008, 7:54 Titlul subiectului: |
|
|
ice a scris: | salut,
din cite stiu Fiberlink nu foloseste modem, vine un cablu UTP direct in calc. Se acceseaza pe baza de user/pass, dar n-ai nevoie de modem DSL/Cable.
Poate e vorba de RDS Link care foloseste reteaua clasica de CATV. |
Exact... cablu UTP intra direct in calculator... si cu o conexiune PPPoE cu user si parola se conecteaza la internet...
Intrebarea mea e cum setez routerul cu datele astea ca sa se poata conecta la internet direct, ca sa poata folosi facilitatea de VoIP incorporata in router.
Am citit pe alte forumuri ca se poate... dar nu dadeau date mai exacte... eu unul nu am reusit
Adrian. |
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 20 05 2008, 8:43 Titlul subiectului: |
|
|
Aici totul despre 7050. CU tot cu manual si FAQ.
In pdf, capitolul 9, de la pag 84, ai detalii despre modurile in care poti folosi fritz-ul. PPPoE, care-n seamna PPP over Ethernet, necesita un cablu cu semnal ethernet (sper sa nu-nceapa man cu frecvente de puls); insa asta e sigur ok, pentru ca e singura tehnologie suportata de NICul computerului tau.
Fritz-ul poate fi folosit pe post de modem (adica comp. trebuie sa faca 'dial' cu user si parola, prin fritz). Incearca metoda asta mai intai.
Ca sa poti configura fritz de la distanta (vezi mai sus): conectezi comp pe LAN la cablu (internet) si fritz pe USB (trebuie sa instalezi fritz USB driver). |
|
Sus |
|
 |
Stefan

Data inscrierii: Sep 04, 2002 Locatie: Schorndorf
|
Trimis: 20 05 2008, 12:25 Titlul subiectului: |
|
|
Eu folosesc un 7070 pe post de router cu o conexiune la KabelBW, deci cablu, nu DSL. Merge foarte bine, uite un screenshot mai jos in care poti vedea cum ar trebui configurat:
La KabelBW nu este nevoie de o parola insa la RDS trebuie sa selectezi "Zugangsdaten werden benötigt (PPPoE)". Asta o sa te lase sa bagi user si parola. In LAN A trebuie sa bagi cablul care vine de la modemul de cablu sau, in cazul RDS, care vine de la ei. In teorie trebuie sa functioneze  |
|
Sus |
|
 |
Stefan

|
Trimis: 20 05 2008, 12:26 Titlul subiectului: |
|
|
Grr, forum idiot, nu pot edita. Am vrut sa spun evident 7050 si nu 7070. |
|
Sus |
|
 |
marius2677

|
Trimis: 20 05 2008, 13:45 Titlul subiectului: |
|
|
Sorry, Stefan, nu cred ca-i ce-i trebe lui adipopa
Merge pentru KabelBW (si eu am) .. merge pentru erdiesh versiune veche, pe Catv, da' pe fibra optica este un pic altfel.
La KabelBw si la RDS-CaTv, cablul care iesea din modemul de cablu era un cablu de Lan, care mergea perfect in orice computer il infigeai.
La fibra optica de la erdiesh de acum, trebe sa faci un fel de conexiune gen dial-up de pe computer, ca sa mearga ... exact aceasta conexiune ar trebui deci facuta de router ... Daca merge sau nu, nu ma pot pronunta ... ce spun este insa ca din pacate este diferita situatia la RDS-FiberLink fatza de KabelBw  |
|
Sus |
|
 |
adipopa

|
Trimis: 20 05 2008, 13:59 Titlul subiectului: |
|
|
@Stefan arata super... numai ca la al meu apare numai optiunea Internetzugang über DSL... ce firmware ai?
Nu am optiunea de LAN (asta am vazut-o doar la 7170)
Adrian. |
|
Sus |
|
 |
adipopa

|
Trimis: 20 05 2008, 14:00 Titlul subiectului: |
|
|
marius2677 a scris: | Sorry, Stefan, nu cred ca-i ce-i trebe lui adipopa
Merge pentru KabelBW (si eu am) .. merge pentru erdiesh versiune veche, pe Catv, da' pe fibra optica este un pic altfel.
La KabelBw si la RDS-CaTv, cablul care iesea din modemul de cablu era un cablu de Lan, care mergea perfect in orice computer il infigeai.
La fibra optica de la erdiesh de acum, trebe sa faci un fel de conexiune gen dial-up de pe computer, ca sa mearga ... exact aceasta conexiune ar trebui deci facuta de router ... Daca merge sau nu, nu ma pot pronunta ... ce spun este insa ca din pacate este diferita situatia la RDS-FiberLink fatza de KabelBw  |
Cred ca tocmai asta am nevoie... numai ca firmware-ul de la al meu nu are atatea optiuni ca mai sus
Adrian. |
|
Sus |
|
 |
Stefan

|
|
Sus |
|
 |

|
Trimis: 20 05 2008, 14:39 Titlul subiectului: |
|
|
Da, firmware-ul initial nu are asemenea optiuni.
Snapshot-ul lui stefan in combinatie cu ultimul firware trebuie sa rezolve problema. Window-ul nu face altceva. (deci exista un modem de fibra optica acolo...) |
|
Sus |
|
 |
adipopa

|
Trimis: 20 05 2008, 14:40 Titlul subiectului: |
|
|
Stiu ca am pus ultimul firmware... problema e ca la zugangsdaten nu imi apare imaginea care o ai tu pe ecran... la mine apare doar DSL...
Am sa incerc in seara asta sa vorbesc cu tatal meu sa imi trimita o imagine de la meniu.
Trebuie sa fac ceva mai intai ca sa imi apara meniul tau?
Precizez ca routerul e de la 1und1 asa ca...
Adrian. |
|
Sus |
|
 |
adipopa

|
Trimis: 20 05 2008, 14:41 Titlul subiectului: |
|
|
sdragos a scris: | Da, firmware-ul initial nu are asemenea optiuni.
Snapshot-ul lui stefan in combinatie cu ultimul firware trebuie sa rezolve problema. Window-ul nu face altceva. (deci exista un modem de fibra optica acolo...) |
Presupun ca exista... atata timp cat conexiunea la calculator e de tip LAN si se face prin protocol PPPoE.
Adrian. |
|
Sus |
|
 |
Stefan

|
Trimis: 20 05 2008, 14:43 Titlul subiectului: |
|
|
Nu, doar trebuie sa te duci din pagina principala (Übersicht), la Einstellungen -> Internet -> Zugangsdaten. Asigura'te totusi ca ai ultimul firmware. |
|
Sus |
|
 |
|