Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • ANUNT IMPORTANT  de catre crify la 15 Feb 2025, 8:00
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - GEZ si DigiTV
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

GEZ si DigiTV
    Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Sa mintim poporul cu televizorul
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    ValiN

Data inscrierii: Oct 21, 2004

MesajTrimis: 26 06 2006, 17:56    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

salut la toata lumea!
    Am si eu o intrebare in legatura cu taxa TV. Este posibil ca raspunsul se fie deja pe forum si atunci poate ma directionati voi unde sa caut. Din cate stiu eu (dar probabil ma insel) taxa la GEZ se plateste intr-un fel pentru posturile nationale, cum este in tara TVR-ul, este adevarat? La nemti, ZDF/ARD-ul.
    Cam de jumatate de an ne-am mutat in alt apartament si aici blocul nu este cablat, te poti cabla printr-un contract individual la diverse firme de profil. Noi avem abonament la DigiTV si ca urmare nu am mai avut nevoie de cablu, ca urmare nu prindem nici un program nemtesc. Intrebarea mea este: Mai este necesar sa platim aceasta taxa la GEZ??? Poate ma lamuriti si pe mine!!! Mii de multumiri in avans!!! icon_question.gif icon_arrow.gif icon_idea.gif
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    dcip

Data inscrierii: Jul 01, 2002

MesajTrimis: 26 06 2006, 17:58    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

GEZ plateste orice posesor de televizor din Germania.
    Sus
    dead-cat

Data inscrierii: Feb 04, 2003

MesajTrimis: 26 06 2006, 18:16    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

si in curind de calculator...
    ValiN

Data inscrierii: Oct 21, 2004

MesajTrimis: 26 06 2006, 18:22    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

multumesc mult pentru lamurire!! Si eu care speram sa scap de taxa asta.....
    icon_smile.gif
    Sus
    adir

Data inscrierii: Oct 28, 2002

MesajTrimis: 27 06 2006, 11:10    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

dead-cat a scris:

... si de radio, chiar si pt. ala din masina...
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
    teo

Data inscrierii: Jun 30, 2002

MesajTrimis: 27 06 2006, 11:34    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

dead-cat a scris:

asta-i pe bune?? icon_surprised.gif
    Sus
    webmaster

Data inscrierii: Jan 08, 2005

MesajTrimis: 27 06 2006, 11:45    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

teo a scris:
    dead-cat a scris:

asta-i pe bune?? icon_surprised.gif

da de la anul.
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
    johnny

Data inscrierii: Oct 23, 2002

MesajTrimis: 27 06 2006, 15:11    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

orice posesor de calculator capabil de a receptiona video on demand si alte astea. daca ai un pentium 2 poate scapi...
    pe de alta parte pro7&co se lupta sa bage o taxa si pe canalele respective. cativa euro pe luna. vizionarea lor se va face numai cu card. codarea acestor programe se pare ca se va face la nivelul intregului satelit astra, care nu mai vrea sa transmita free nimic.
    ard si zdf se opun, pt ca atunci omul va putea demonstra ca nu prinde aceste canale si nu se va mai plati gez icon_smile.gif
    om trai si om vedea, dar nici o taxa nu a scazut de-a lungul timpului din pacate...
    Sus
    gabrielb

Data inscrierii: Oct 08, 2002

MesajTrimis: 28 06 2006, 7:11    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

adir a scris:
    dead-cat a scris:

... si de radio, chiar si pt. ala din masina...

... si de TV chiar pe NAVI dc are tv-tünner inside ... icon_biggrin.gif
    Sus
    SorinSS

Data inscrierii: Jul 09, 2002

MesajTrimis: 06 07 2006, 6:42    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Despre taxa ce se va plati de la anu':
    http://www.freenet.de/freenet/finanzen/recht_steuern/gez-buergerschaft/index.html
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj Numar YIM
    pontiax

Data inscrierii: Mar 27, 2008

MesajTrimis: 05 06 2008, 20:00    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Am si eu o mica problema cu GEZ. M-am anmelduit (de prost ce sunt..) prin 2005 la GEZ, asa ca sa fiu "curat". Am platit frumusel, desi nu servesc posturile TV care se finanteaza cu acesti bani. daca ma uitam din cand in cand la TV nemtesc, atunci eventual la un PRO7 sau SAT1. Din Ianuarie 2008 m-am mutat, in noua locuinta nu este cablu TV ci doar o antena satelit ptr toata casa iar semnal DVBT nu este DELOC aici. Mi-am montat antena ptr DIGI (ca ma lasa proprietarul -sîc sîc icon_biggrin.gif ) iar din cauza la unele mici chestii tehnice nu pot viziona si semnalul antenei nemtesti, lucru care nu ma deranjeaza deloc. (merge ori ASTRA, ori DIGI, asa ca am preferat DIGI) Practic in noua locuinta de pe la sf lui Ianuarie eu vizionez DOAR DIGI, si DELOC posturi TV nemtesti.
    De ceva timp primesc de la GEZ scrisori sa platesc in continuare taxa. Nu am mai platit de prin Dec 2007. Bun..ei nu au de unde sa stie la ce ma uit eu la TV. Ei doar au vazut ca am platit cuminte pana la o anumita data si de atunci nu au mai intrat bani la ei, fapt ptr care imi trimit scrisori. Ok.. Interesant este ca GEZ stie ca m-am mutat, si stie UNDE m-am mutat. In fine, isi cumpara probabil adresele de undeva (Einwohnermeldeamt, etc..)

Problema este insa: De ce sa platesc oare, daca NU beneficiez de posturile TV ptr care trebuie platit? Ma repet, cablu TV nu este, nu sunt racordat la antena ASTRA, iar semnal DVBT nu este la mine. Deci.. Daca eu am un TV in casa care nu-l folosesc ptr TV nemtesc, ci doar ptr posturi romanesti, sau DVD si cu care NU am cum sa receptionez semnal " la negru" (cum era mai de mult de legai o sârma in loc de antena si iti intra macar ARD si ZDF), atunci de ce as fi obligat sa platesc acest GEZ-Gebühr? Stiu, ei argumenteaza cu " un TV este un aparat de receptie"..ok ok, dar daca nu am cum sa receptionez semnalul lor, sau daca NU VREAU, atunci de ce sa platesc? Ptr ca eu pur si simplu NU VREAU sa ma leg la antena ASTRA, nu ma poate obliga nimeni sa o fac, iar cu TV-ul nu am cum sa receptionez ARD &Co, ptr ca semnal analog care se poate prinde si cu un cui ruginit in mufa televizorului nu mai exista.

Eu ma vad pe undeva obligat de catre GEZ sa platesc ptr ceva ce nu folosesc. Stie cineva ceva despre asta? M-am gandit deja sa ma "abmelden" de la GEZ, dar am citit la ei pe site ca cica daca te abmelden, nu mai ai voie sa ai in posesie receptoare de nici un fel. Adica daca eu as vrea sa folosesc TV-ul doar ptr filme pe DVD sau ptr Playstation sa platesc GEZ???? Astia-s nebuni??
    ---------------------------------------
    Tragem linia, asta e intrebarea mea:

Azi mi-a venit o scrisoare in care ma ameninta in stil mafiot ca daca nu platesc pana la data X suma din urma, vor preda cazul la Vollstreckungsbehörde de la primaria orasului de care apartin. Au voie asta? O vor face? Are cineva experienta cu asa ceva? Sau sunt doar amenintari care sunt menite doar sa sperie omul? Ptr ca nu vad DE CE ar fi cineva OBLIGAT sa plateasca ptr ceva ce NU foloseste.

PS. Stiu ca se argumenteaza cu : am POSIBILITATEA (datorita TV-ului) sa receptionez. Dar asta e sora cu: Orice femeie m-ar putea acuza de viol ptr ca am aparatura necesara ptr asa ceva si am posibilitatea sa o fac...

PPS. Radio in masina ascult, si ptr asta sunt de acord sa platesc. Dar NU ptr TV ptr ca nu vizionez ARD&Co
    marius2677

Data inscrierii: Jul 26, 2002

MesajTrimis: 05 06 2008, 20:07    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Mi se pare ca prin Finanztest scria mai deunazi de o mamaie care era in coma la spital, si a carei rude au scris la GEZ s-o abmelduiasca. Mentionaz ca mamaia statea singura in casa, si poseda TV, numai ca pe moment cel putin nu prea putea sa mai priveasca la el; si nici altcineva nu mai privea la el. Raspunsul de la GEZ a fost ceva de genul ca: relevanta nu este starea de sanatate a proprietarului si posibilitatea fizica de a folosi echipamentul, ci detinerea echipamentului.
    Revenind punctual la intrebarea ta, nu stiu, nu cunosc, io platesc, si din cand in cand ma mai nimeresc sa ma uita la canalele de TV de stat ... iar in masina ascult aproape exclusiv DLF, asa ca cel putin pentru calitatea DLF, platesc cu drag ...
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
    stefanluchian

Data inscrierii: Aug 13, 2002

MesajTrimis: 05 06 2008, 20:15    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

nu cumva tre să plătim 2 gezuri, unul pentru locatia fixa din casa iar altul pentru locatia mobila din masina?

plus ca laptopu e asa mobil ca poa sa fie folosit in orice alta locatie daca are vrun tuner dvb-t.

stiu ca mi-a zis un coleg ca el plateste in plus si pentru ligheanul atasat la rulota (ma rog, el isi tine rulota undeva intr-un camping).
    Sus
    pontiax

MesajTrimis: 05 06 2008, 20:28    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Cred ca am gasit ceva care imi raspunde la intrebarea mea:
    Citat:
    "Anders sieht es mit nicht gezahlten Gebühren aus. In diesem Fall steht schlimmstenfalls der Gerichtsvollzieher vor der Tür.

citat luat de aici

Adica daca am platit pana acum tre sa platesc in continuare, chiar daca in acest timp nu am vizionat. Atunci nu-mi ramane altceva de facut decat sa "abmelden" TV-ul, platesc datoria de pana acum, si in continuare radioul din masina, ptr care sunt dispus sa platesc.

Site-ul de unde am luat citatul este interesant. Am gasit asta: Un Gerichtsurteil cum ca e legal sa-ti ceara sa platesti odata ce te-ai anmelduit (Rundfunkgebührenpflicht verfassungsgemäß):link
    pontiax

MesajTrimis: 05 06 2008, 21:15    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Eram curios care LEGE din verfassung ma obliga sa platesc, nu ceea ce ma "obliga" cei de la GEZ, ci daca exista o lege, un paragraf ceva...
    pontiax

MesajTrimis: 05 06 2008, 21:21    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

stefane, odata ce platesti un televizor, radioul din masina nu mai tre sa-l platesti separat, asta ti-o pot spune 100% ca m-am informat chiar la GEZ. DAR!!! daca traiesti cu cineva impreuna in "ehe-ähnlichem verhältniss" fara acte de casatorie, si daca AMANDOI au masina, atunci se plateste un abonament "mare" care include TV-ul din casa (sau cate o fi, nu conteaza) si un radio din masina, iar la a doua masina se plateste doar radioul. Daca locuieste si o persoana (copil) peste 18 ani cu venituri proprii, isi plateste separat, chiar daca parintii care stau in aceiasi(!) locuinta /apartament platesc deja..Si daca ai o mîtza acasa...
    sdragos
    Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Aug 02, 2002

MesajTrimis: 06 06 2008, 0:42    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Daca sunt casatorit, se plateste o singura data pt familie. Cu alte cuvinte, un cuplu casatorit plateste pentru household. Daca nu, se plateste extra radioul din masina aIIa, daca e pe numele altei persoane decat cea care plateste GEZ.
    Dar...ce-i cu exceptia asta numita copil de peste 18ani? Au inebunit? icon_twisted.gif icon_evil.gif
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Numar YIM
    itsme1234

Data inscrierii: Aug 20, 2002

MesajTrimis: 06 06 2008, 5:44    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Trebuie remarcat ca daca lucrezi si acasa (cred ca asta se traduce concret prin faptul ca ai o camera declarata ca birou ca sa deduci ceva impozit) trebuie sa mai platesti INCA o data GEZ daca ai pe acolo deviceuri care "pot receptiona".
    Sus
    pontiax

MesajTrimis: 06 06 2008, 5:57    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Pai na, are peste 18 ani, mai mult ca sigur ca are un TV in camera lui, este major, deci plateste separat chiar daca mamica si taticul platesc deja GEZ in aceiasi locuinta. Absurd.

In afara de asta mi se pare o tâlharie sa platesti ptr ceva ce NU folosesti..
    Adica finantezi frumos cu taxa de GEZ programul de rahat pe ARD&CO, eventual costumatiile de cacaco ale lui Gottschalk si emisiunile lui pompoase care dupa mine sunt oricum varza, si talk-show-urile plicticoase. Aaaa..sa nu uitam de Musikantenstadl si alte rahaturi ptr pensionari.. Salariile exagerate ale intendantilor de la WDR&CO si vilele moderatorilor trebuiesc si ele intretinute..

Oricum, m-am hotarat, o sa platesc datoria, ptr ca sunt deja anmelduit si ma au la mana cu Gerichtsvollzieher, dar o sa abmelden TV-ul, ca dupa aceea nu mai au cum sa-mi dovedeasca daca am sau nu. M-am informat pe mai multe site-uri, si scrie clar ca NU au voie sa-ti intre in casa, si ca ei trebuie sa dovedeasca ca tu ai TV, ei nu-s un "rechtskräftige Behörde" si chiar daca ameninta ca cu blabla nu au nici o putere legala sa intra la tine sa controleze aparatura. Iar urmatorul aparat TV nu o sa-l cumpar pe numele meu, ptr ca dupa cum am mai aflat, magazinele de electronice dau mai departe informatia cum ca la data cutare ai cumparat un aparat cutare..

Tin minte ca prin anii 90, cand eu nu plateam deloc GEZ, mi-am cumparat un radio-CD ptr masina. Dupa vreo 3 saptamani mi-a fluturat in casa o scrisoare frumoasa cum ca tre sa platesc GEZ ptr un aparat Radio..

La masina e mai riscant sa nu platesti, GEZ lucreaza cu informatii de la asigurari, adica afla ce masina ai pe numele tau, se uita scurt inauntru, vad un radio si te poate obliga dupa lege sa platesti. Insa la TV-ul din casa..mai greu ptr ca nu au voie sa-ti intre in casa decat cu acordul tau..

Vara-mea a avut un restaurant pe lanaga Bergisch Gladbach, a trebuit sa plateasca GEZ desi in local se ascultau doar CD-uri. Iar intr-un colt amenajat ptr copii era un mic TV la care copii se puteau uita la desene animate de pe DVD, deci nu era conectat la vreo sursa de receptie TV. Au argumentat cu : Statia de amplificare (Reciever AV) are in dotare un Tuner iar TV-ul este prin constructie un receptor... Nu s-au putut feri de ei, deoarece "inspectorul GEZ a intrat ca client in local, a vazut aparatura, a intocmit frumos actele si..plateste nene..

E interesanta pagina asta. Si asta.
    MC

Data inscrierii: Nov 11, 2003

MesajTrimis: 06 06 2008, 7:14    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

pontiax a scris:

In afara de asta mi se pare o tâlharie sa platesti ptr ceva ce NU folosesti..
    Adica finantezi frumos cu taxa de GEZ programul de rahat pe ARD&CO, ....

Ceea ce platesti tu La GEZ nu este un pret pentru o marfa pe care o vrei sau nu. Este o taxa.
    Taxele de felul lor nu fac prea mult sens in afara de cel de a aduna bani pentru visteria regelui, care mai redistribuie apoi la drumuri, politie, in cazul asta la televiziunea nationala.
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Sa mintim poporul cu televizorul Ora este GMT
    Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
    Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media