Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • ANUNT IMPORTANT  de catre crify la 15 Feb 2025, 8:00
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - echivalarea studiilor
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

echivalarea studiilor
    Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Rezidenta in Germania
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    tenshi

Data inscrierii: May 11, 2005

MesajTrimis: 11 05 2005, 19:33    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

salut ... am absolvit facultatea de medicina si as vrea sa stiu (daca poate sa-mi zica cineva)ce trebuie sa fac ca sa pot practica medicina in Germania .Am inteles ca trebuie sa dau un examen de limba la Goethe Institut , dar mai departe? icon_cry.gif
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    Miriam

Data inscrierii: May 02, 2004

MesajTrimis: 11 05 2005, 19:55    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

in ce an ai terminat medicina??
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
    nicolle27

Data inscrierii: Jul 07, 2004

MesajTrimis: 12 05 2005, 7:28    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Buna ziua tuturor.Draga tenshi,referitor löa echivalare pot sa-ti spun ca depinde de cazul fiecaruia in parte.Dar de fapt echivalarea propriu zisa nu se face in Germania,deci nu iti recunoaste tot.Eu sunt de ceva timp aici si tot in aceeasi situatie.Am absolvit in 2002 la Timisoara si acum locuiesc in Heidelberg.Ptr mai multe informatii poti sa-mi trimiti email pe adresa m_nicolle27@ yahoo.com .Pot sa-ti spun pasii pe care i-am facut eu,nu stiu cat te ajuta insa sunt niste informatii.Iti doresc numai bine.
    Sus
    nicolle27

Data inscrierii: Jul 07, 2004

MesajTrimis: 12 05 2005, 7:31    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Apropo,situatia difera de statutul fiecaruia in Germania si de ce ai mai facut in Romania dupa absolvire(de ex. rezi)
    Sus
    iullian

Data inscrierii: Jun 22, 2005

MesajTrimis: 24 06 2005, 15:00    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Buna ,ma numesc Iulian ,si sunt din Rep.Moldova(Or. Balti).Eu am un vis de a ajunge in germania la studii.Am cautat mai multe metode, una din ele e sa lucrez intr-o familie germana, prin intermediul firmei(au-pair),un an si in acest timp sa-mi caut o facultate.Ar fi posibil sa traiesc in germania bazinduma pe finantele proprii ,daca o sa lucrez?Accept orce sfat pe care o sa mi-l dai,Multumesc.....................
    Sus
    dcip

Data inscrierii: Jul 01, 2002

MesajTrimis: 24 06 2005, 15:14    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

iullian a scris:
    Buna ,ma numesc Iulian ,si sunt din Rep.Moldova(Or. Balti).Eu am un vis de a ajunge in germania la studii.Am cautat mai multe metode, una din ele e sa lucrez intr-o familie germana, prin intermediul firmei(au-pair),un an si in acest timp sa-mi caut o facultate.Ar fi posibil sa traiesc in germania bazinduma pe finantele proprii ,daca o sa lucrez?Accept orce sfat pe care o sa mi-l dai,Multumesc.....................

Cool down cu postatul la greu pe toate threadurile ca altfel dispar toate. Odata ce ai pus intrebarea e suficient sa vezi daca te poate ajuta cineva. Daca nu atunci nu poate si gata. Nu e nevoie sa postezi de zeci de ori.

Ciprian
    tt

Data inscrierii: Oct 01, 2002

MesajTrimis: 24 06 2005, 17:11    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

iulian, da poti sa faci facultate si te intretii singur. Dar tb sa stii germana pt asta.
    Sus
    iullian

Data inscrierii: Jun 22, 2005

MesajTrimis: 25 06 2005, 8:34    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

cred ca cu limba nu o sa fie probleme.eu m-ai am un an si termin scoala ,apoi vrea sa particip la programa au-pair,si sa ramin sa fac studii.dar mi sa spus ca trebuie sa am un an de studii in tara,nu stii daca in loc de acel an in tara,as putea sa frecventez un colegiu in Germania?

cu respect Iulian
    Sus
    tt

Data inscrierii: Oct 01, 2002

MesajTrimis: 25 06 2005, 15:33    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

daca tot nu ai probleme cu germana te sfatuiesc sa cauti f bine pe internet si ai sa gasesti toate informatiile de care ai nevoie. Si acolo unde nu gasesti, trimite email si intreaba, de regula ti se raspunde. Eu mai mult de atat nu stiu...
    Sus
    mihaelajulia

Data inscrierii: Sep 06, 2003

MesajTrimis: 11 01 2008, 2:56    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Stie cineva daca am o diploma recunoscuta intr-un land al Germaniei, e valabila in toata tara, sau intr-alt land tre sa mi-o recunoasca iar?
    Nu ma bagati la "putul gandirii" , am gasit asta:

"Zentrale Zeugnisanerkennungsstelle für das Land Nordrhein-Westfalen

Die Zentrale Zeugnisanerkennungsstelle (ZZA) bei der Bezirksregierung Düsseldorf ist für die Anerkennung der Hochschulzugangsberechtigung (Hochschulreife) in folgenden Fällen zuständig:

I.
    für deutsche Staatsangehörige mit ausländischen Schulabschlüssen, deren Wohnsitz in Nordrhein-Westfalen gelegen ist.
    Für deutsche Staatsangehörige deren Wohnsitz ausschließlich außerhalb Deutschlands ist und das Studium in Nordrhein-Westfalen aufgenommen wird.
    Für das Auswahlverfahren bei der Zentralstelle für die Studienplätzen (ZVS) kann neben der Anerkennung der Hochschulreife auch die Festsetzung einer Gesamtnote beantragt werden.

II.
    für ausländische Staatsangehörige mit ausländischen Schulabschlüssen, die in Nordrhein-Westfalen oder außerhalb Deutschlands wohnen, jedoch nur für andere Zwecke als die Aufnahme eines Hochschul-/Fachhochschulstudiums (z.B. für eine berufliche Tätigkeit, Umschulung oder Ausbildung). Die Anerkennung gilt in diesem Fall nur für Nordrhein-Westfalen......."
    Sus
    adir

Data inscrierii: Oct 28, 2002

MesajTrimis: 11 01 2008, 9:28    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

din cate stiu aceste Annerkenungstelle sunt la nivel de land, fiecare are cate unul... pe de alta parte ele lucreaza cu o baza de date comuna (www.anabin.de), deci daca ti-a fost 'recunoscuta' intr-un land n-ar trebui sa ai probleme intr-altul...
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
    doinaral

Data inscrierii: Jan 24, 2008

MesajTrimis: 03 04 2008, 12:54    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Stiu ca s-a mai discutat pe forum si la alte subiecte problema echivalarii diplomelor romanesti.
    Am intrat pe anabin., am citit, am vazut ce universitati si facultati ar fi recunoscute si care nu... Dar tot nu stiu ce e de facut, Am inteles ca depinde si de la land la land...
    Dar care e procedura? Stie cineva ce trebuie facut, UNDE se trimit mailuri, unde se trimit actele- si ce acte, bineinteles...
    E cineva care are diploma romaneasca reunoscuta aici??? Ce pasi sunt de urmat?????
    Sus
    Elle

Data inscrierii: Jan 17, 2007

MesajTrimis: 03 04 2008, 13:17    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Echivalarea este mai mult decât o simpla recunoastere. Eu am optat pentru echivalare. Am trimis actele la Hessisches Ministerium für Wissenschaft und Kunst pentru ca am domiciliul in landul Hessa. Ce acte? Diploma, foaia matricola din facultate, diploma de bacalaureat, certificat de nastere. Pentru fiecare am trimis copie legalizata plus traducerea legalizata. In afara de asta am mai completat un formular special de-al lor si l-am trimis impreuna cu teancul de acte, am platit o taxa de 200 DM ... Am primit un certificat pe care scrie ca studiile mele sunt echivalente cu studiile la universitatile de aici si ca mi se permite sa port titlul de ... s.am.d.
    Sus
    Elle

MesajTrimis: 03 04 2008, 13:23    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Am uitat sa spun ca eu am terminat Politehnica.
    Sus
    iulia

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 03 04 2008, 13:28    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Elle a scris:
    Echivalarea este mai mult decât o simpla recunoastere. Eu am optat pentru echivalare. Am trimis actele la Hessisches Ministerium für Wissenschaft und Kunst pentru ca am domiciliul in landul Hessa. Ce acte? Diploma, foaia matricola din facultate, diploma de bacalaureat, certificat de nastere. Pentru fiecare am trimis copie legalizata plus traducerea legalizata. In afara de asta am mai completat un formular special de-al lor si l-am trimis impreuna cu teancul de acte, am platit o taxa de 200 DM ... Am primit un certificat pe care scrie ca studiile mele sunt echivalente cu studiile la universitatile de aici si ca mi se permite sa port titlul de ... s.am.d.

Stii cumva in ce cazuri/situatii iti este ceruta/folositoare aceasta echivalare? Pentru continuarea studiilor?
    Sus
    doinaral

MesajTrimis: 03 04 2008, 13:33    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Multumesc pt raspuns!

Eu am terminat profil umanist, poate e mai greu aici cu echivalarea.
    Am inteles ca diferenta inttre echivalare si recunoastere ar fi... recunoastere= am titlul de licentiat, deci, am studii superioare.
    Echivalare insa, daca nu exista aceleasi discipline stusiate, si acelasi numar de ore sau semestre aici, nu pot lucra in domeniul pt care am fost pregatita in Ro.
    Asa este?
    Se poate obtine RECUNOASTEREA unei diplome, FARA ECHIVALARE??????????

Nu ma intereseaza atat de mult echivalarea specializarii facute, cat... sa scrie ca "am studii superioare"... E vorba de posturi de munca la stat... Unde e nevoie de studii superioare, si nu e atat de importanta specializarea...
    Nu intru in amanunte, nu cred ca intereseaza pe nimeni. Eventual pe pm.
    Sus
    doinaral

MesajTrimis: 03 04 2008, 13:41    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

M-am gandit chiar sa o iau de la capat, sa devin studenta...
    Dar nu prea mai am timp, nu mai am 20 de ani...
    Sunt aici numai de 10 luni, iar ceea ce stiu cu siguranta este ca pt a fi student aici, e obligatoriu certif de limba C1 sau un test de germana dat la universitatea unde vrei sa intri, Test ce se da in urma unei pregatiri facute la universitate- un semestru sau doua, depinde de nivelul cunostintelor de limba avute.

Am nevoie de timp, pe care insa nu il am icon_sad.gif
    Posturi de munca s-ar gasi, la stat, unde, ca si in Romania, nu se inghesuie bastinasii, din cauza salariilor mai mici decat la privat. Conditia e sa ai studii.

Elle, ai idee, pentru profil umanist, tot celor de la acolo ar trebui sa ma adresez? (Hessisches Ministerium für Wissenschaft und Kunst)???
    Tot in Hessen sunt si eu.

Multumesc inca o data!
    Sus
    Elle

MesajTrimis: 03 04 2008, 13:45    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

@iulia
    Eu am depus cerere pentru echivalare la foarte scurt timp dupa ce am venit in Germania. Dupa aceea, de fiecare data când depuneam pe undeva actele legate de studii depuneam si copia de pe certificatul de echivalare. Nu stiu insa ce s-ar fi intâmplat daca nu-l aveam. Stiu, suna cam aiurea, da' asa a fost.

@doinaral
    Daca nu ma insel ti se poate recunoaste diploma si fara echivalare.
    Sus
    doinaral

MesajTrimis: 03 04 2008, 13:58    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Multumesc, o sa trimit un mail sa cer informatii. Am intrat pe site, citesc... Vad ce pentru medici, farmacisti, arhitecti si ingineri se dau informatii concrete.
    O sa trimit un mail. Ma gandesc ca va tebui sa traduc si apostilez diplomele in Romania.

Oare nu o fi mai simplu acum, dupa intrarea Ro in UE?
    Sus
    Elle

MesajTrimis: 03 04 2008, 14:10    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

icon_confused.gif
    Iti tin pumnii sa-ti rezolvi problema.

Elle
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Rezidenta in Germania Ora este GMT
    Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatoare
    Pagina 1 din 3

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media