Stiu ca subiectul Ausbildung a mai fost discutat in forum. Cu mult timp in urma am intrebat ce sanse ar avea cineva cu viza de student sa faca un ausbildung. Raspunsul care l-am primit a fost ca ar trebui sa ma marit.
Avand in vedere ca raspunsul nu e prea satisfacator, mi-as dori sa redeschid subiectul. Poate se gaseste cineva in forom care face sau a facut ausbildung si are idee ce sanse sunt pt a obtine viza corespunzatoare.
In momentul de fata sunt studenta si lucrez in acelasi timp ca si Studentischeaushilfe in cadrul unei mari companii. Dreptul de lucru pe care mi-l da viza de student este de 90 de zile pe an. In cazul in care as dori sa prelungesc contractul de Aushilfe dupa ce voi fi lucrat deja 90 de zile anul asta, trebuie sa duc la Ausländeramt un formular completat de firma mea impreuna cu prelungirea contractului si sa primesc (dupa o verificare facuta de catre Bundesagentur für Arbeit) permisiunea de a lucra in continuare. Asta ar trebui sa se intample candva in august (cand voi fi epuizat cele 90 de zile). Intre timp am fost acceptata pt Ausbildung in cadrul aceleasi companii. Logica i-mi spune ca trebuie sa schimb viza.
Am intrebat la ambasada. Raspunsul neoficial a fost ca in cazul in care exista un contract de oricare ar fi el, as putea solicita o viza pentru a putea onora acel contract. Dar ce trebuie exact sa fac pt a obtine acea viza nu am reusit sa aflu.
Am intrebat si la Ausländeramt. Nu am primit din pacate nici un raspuns concludent. Nu mi s-a spus nici ca ar fi posibil nici ca ar fi imposibil. Totusi exact ce ar trebui sa fac pt a obtine acea viza tot nu am reusit sa aflu.
Asa ca m-am asezat la computer si m-am apucat sa caut in internet. Ce am gasit este:
§ 17 Sonstige Ausbildungszwecke
Einem Ausländer kann eine Aufenthaltserlaubnis zum Zweck der betrieblichen Aus- und Weiterbildung erteilt werden, wenn die Bundesagentur für Arbeit nach § 39 zugestimmt hat oder durch Rechtsverordnung nach § 42 oder zwischenstaatliche Vereinbarung bestimmt ist, dass die Aus- und Weiterbildung ohne Zustimmung der Bundesagentur für Arbeit zulässig ist. Beschränkungen bei der Erteilung der Zustimmung durch die Bundesagentur für Arbeit sind in die Aufenthaltserlaubnis zu übernehmen. § 16 Abs. 2 gilt entsprechend.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.