Arbeitnehmer mit einem Bruttoverdienst über der Krankenversicherungspflichtgrenze (2004: bundesweit 46.350 €)
In rest ai dreptate .. raspunsul este perfid si nu spune nimic. Sa vedem metodologia de aplicare. Daca si aia e la fel atunci baietzii nu se dezmint .. ramane totul ca si pana acum la mana unui functzionarash.
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: bellevue di monaco
Trimis: 16 08 2004, 11:42 Titlul subiectului:
@vleude, dupa parerea mea, exact, hoch insemna sa ai salariu mare si nu are lagatura cu calificarea (lingvistic??) , de exemplu sa joci la bayern münchen.
in rest, nu sint avocat sa discut o lege/text/whatever.
@sdragos, surorile medicale nu prea 'contribuie la buget', si spre deosebire de milionarii din fotbal, sint mult mai interesate in a ramine intr-o zona mai bogata decit de unde au plecat. si nu le da nimeni un sut proportional cu economia (care nici ea nu se schimba cum bate vintu, ci cu citeva procente aproape neglijabile), da nici nu le cade cineva in genunchi sa nu plece.
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: Frankfurt am Main
Trimis: 16 08 2004, 11:49 Titlul subiectului:
sdragos a scris:
Moaaaaaa (c)..... 92.700Euro/an pentru a scapa de emotii!!!!
Astia e t%$^!!!
Nooooo, inca un pic si ma vor pune pe linie moarta
Kogaltz!
Salve Dragos,
pai ca sa scapi de emotii eu zic sa aplici de acum, daca vrei rezidenta. Chestia cu 2 X Beitragsbemessungsgrenze e valabila si in Ausländerrecht-ul actual. Nu trebuie sa astepti sa intre in vigoare noua lege a emigrarii.
In rest, felicitari pt. reusita! (traiasca Basel II ).
Ti-ai schimbat nr. de tel.? Ca de ceva vreme imi raspunde numai mailbox-ul...
@vleude, dupa parerea mea, exact, hoch insemna sa ai salariu mare si nu are lagatura cu calificarea (lingvistic??) , de exemplu sa joci la bayern münchen.
in rest, nu sint avocat sa discut o lege/text/whatever.
@sdragos, surorile medicale nu prea 'contribuie la buget', si spre deosebire de milionarii din fotbal, sint mult mai interesate in a ramine intr-o zona mai bogata decit de unde au plecat. si nu le da nimeni un sut proportional cu economia (care nici ea nu se schimba cum bate vintu, ci cu citeva procente aproape neglijabile), da nici nu le cade cineva in genunchi sa nu plece.
Pai inseamna ca ai probleme cu intzelegerea anumitor cuvinte A avea o calificare inseamna a te pregati intr-un anumit domeniu .. potzi dupa aia sa lucrezi ca gunoier ca acea calificare tot nu ti-o ia nimeni. De exemplu profesorii romani care lucreaza la capshuni nu inseamna ca nu au studiile respective ..
profesie != ocupatie, nu-i asa? Stiu eu ca pe vremea comunistilor ne tot intrebau care este profesia(de baza) si care este ocupatia. O ocupatie care ii dadea gata pe comunisti era aia cu frunza...
Cu calificarile... eu as echivala cu profesia. Indiferent (zice io) de concluzia noastra, cred ca ideea are ceva cu cati bani aduce individu si domeniul unde activeaza. Banuisec ca nu poci sa ma declar subventionat de TATA(unde TATA = sursa celor 9.000 euro pe luna livrati regulat si la care sunt destul de idot sa platesc impozit) si arzator de gaz cat ii ziulica de lunga (sa zicem pe Feldberg).
Of, ce spirit de contrazicere mai bajeti Ia ca va dau eu acu fachkonzeptul meu de citit si va linistiti voi
Nu stiu daca asta s-a mai postat si nici nu am timp sa caut acuma, dar data fiind importanta anuntului il mai postez inca o data. Cred ca e relativ fresh, ca de abia l-am primit pe Google News.
Pentru prima dată, Germania reglementează, printr-o lege, imigraţia: punctul central îl constituie deschiderea pieţei muncii pentru specialişti străini cu înaltă calificare, pentru bursieri, cercetători, o politică modernă de integrare şi un drept de azil îmbunătăţit. Prin această lege, care va intra în vigoare la începutul anului 2005, Germania va recunoaşte, pentru prima dată, imigraţia şi integrarea drept chestiuni oficiale. Această lege îşi propune să servească atît interesele Germaniei, cît şi pe cele ale imigranţilor.
Dezbaterile pe marginea legii imigraţiei au durat patru ani şi jumătate. La 1 iulie 2004, Bundestag-ul a putut decide modul în care imigraţia va putea fi reglementată în Germania. Noua lege a imigraţiei se bucură de un larg consens politic, iar acest consens se bazează pe faptul că, încă din anul 2000, comisia constituită în acest sens a prilejuit o largă bază de discuţii pentru a ajunge la o formă finală strict reglementată şi bine delimitată. Pentru aceasta, dreptul de azil va fi îmbunătăţit, iar integrarea străinilor, simţitor revigorată. Drepturile de acordare a cetăţeniei vor fi reformate şi, cu aceasta, condiţiile-cadru pentru cetăţenii străini din Germania vor fi din nou reglementate.
Legea imigraţiei asigură condiţiile unei păci sociale, a afirmat ministrul federal Otto Schily. De aceea, ar fi bine ca legea să fie bine primită. Unul dintre rezultatele cele mai importante ale noii legi este deschiderea pieţei muncii pentru străinii cu înaltă calificare, cum ar fi cercetătorii din domeniul It, precum şi specialiştii în computere, este vorba despre reglementarea Greencard pentru specialiştii It. Dacă se îndeplinesc condiţiile legale, aceştia pot primi viză de şedere pe termen nelimitat.
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.