Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ANUNT IMPORTANT  de catre The_messenger la 16 Sep 2024, 11:22
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Cum se poate introduce in RO o suma mare de bani ?
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Cum se poate introduce in RO o suma mare de bani ?
    Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Finante
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    momomiro

Data inscrierii: Sep 23, 2002

MesajTrimis: 01 09 2003, 15:13    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

BarbuTeo a scris:
    momomiro a scris:

Ai voie 10 000 dolari de persoana.Ce e peste ti se confisca.

WAAAASSSSSS?
    Cum sa ti se confiste? da' ce, e marfa de contrabanda?

Pe customs.ro scrie: ai voie sa bagi/scoti max 10K USD, ce e peste trebuie sa declari. Da' cum adica dom'le, ii declari si ti se confisca??? icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif
    foni[/quote]
    Ok n-am fost explicit.Pana la 10 000 dolari nu ai probleme.Peste 10 000 ce ai ti se confisca.Daca vrei mai mult atunci o faci prin banca.
    Chestia asta e facuta ca sa nu se umble asa usor cu bani negrii obtinuti din alte chestii ilegale si te forteaza sa faci prin banca tranzactiile de peste 10 000.Ceea ce e si logic.
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
    BarbuTeo

Data inscrierii: Jul 04, 2002

MesajTrimis: 01 09 2003, 15:38    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

momomiro a scris:
    Ok n-am fost explicit.Pana la 10 000 dolari nu ai probleme.Peste 10 000 ce ai ti se confisca.Daca vrei mai mult atunci o faci prin banca.
    Chestia asta e facuta ca sa nu se umble asa usor cu bani negrii obtinuti din alte chestii ilegale si te forteaza sa faci prin banca tranzactiile de peste 10 000.Ceea ce e si logic.

icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif Cum sa fie logic? Pai asta se numeste FURT. cum adica sa confiste banii? Nu cred ca e logic daca sunt bani legali si mai sunt si banii tai. Daca ii declar, nu vad de ce ar trebui sa mi-i confiste. Sa imi opreasca vama pe ei, asta inteleg, dar sa confiste un bun care e al meu, asa ceva nu exista.
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    bogdan

Data inscrierii: Jul 02, 2002

MesajTrimis: 01 09 2003, 15:43    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

BarbuTeo a scris:
    [ Daca ii declar, nu vad de ce ar trebui sa mi-i confiste. Sa imi opreasca vama pe ei, asta inteleg, dar sa confiste un bun care e al meu, asa ceva nu exista.

sa platesti TVA pe bani icon_lol.gif
    Sus
    nede

Data inscrierii: Oct 12, 2002

MesajTrimis: 01 09 2003, 15:46    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

icon_biggrin.gif normal ca daca intri si ii declari ..ce este peste 10 000 ti se impoziteaza
    nu ti se confisca nimic....doar in cazul in care nu-i declari.. ti se confisca ce este peste 10 000 - sau doar platesti la ei vama plus o amenda,
    toata suma ti se ia in cazul care nu o poti justifica
    Sus
    bogdan

Data inscrierii: Jul 02, 2002

MesajTrimis: 01 09 2003, 15:57    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

e vorba de trecut granitza la romani... chiar asa probleme ??? as intelege daca vrei sa treci droguri in val de peste 10k USD... da cateva foite de euroi trec neobservate... sa fim seriosi... s-apoi daca in .ro tot cu cashu tre sa dai in om... de ce sa te complici cu o banca romaneasca, cu o tanti lipsita de chef... ???

o zi usoara
    Bogdan
    Sus
    momomiro

Data inscrierii: Sep 23, 2002

MesajTrimis: 01 09 2003, 16:01    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Hai sa revenim la subiect ca am luat-o prin balarii si numa de dam cu parerea cam cum ni se pare logic desi legea nu se discuta.
    Ca sa nu risti nimica ia doar 10 000 pe persoana si o sa fie ok.Cum am mai spus ii declari daca te intreaba si nu ai nici o problema.Sau prin banca.
    Sus
    chajdu

Data inscrierii: Oct 25, 2002

MesajTrimis: 01 09 2003, 16:32    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

si la noi solutia cea mai la indemana a fost sa luam banii cash. in RO la apartamente oricum se plateste valuta si niciodata (sau eu nu cunosc cazuri) valoarea de pe contract de vanzare-cumparare, asa ca varianta cu transfer pe contul vanzatorului cade ...

Csaba
    Sus
    cracker

Data inscrierii: Sep 25, 2002

MesajTrimis: 01 09 2003, 19:55    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

La un transfer bancar de 15000 se platesc ~80-100€. E sigur si legal icon_surprised.gif
    Daca este pentru o casa poate se poate scadea de la impozit aici icon_smile.gif
    Sus
    mihaelajulia

Data inscrierii: Sep 06, 2003

MesajTrimis: 07 09 2003, 10:54    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

in cazul in care imi transfer 60.mii ? dintr-un cont De intr-o bancä Ro,mä intreabä cineva de unde vin banii?Face banca Ro un control?Sau trebuie sä transfer in fiecare lunä c^te 9999??
    Sus
    cracker

MesajTrimis: 08 09 2003, 9:35    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Nu stiu.

Oricum cred ca se face un control aici la o astfel de suma.
    Sus
    dcip

Data inscrierii: Jul 01, 2002

MesajTrimis: 08 09 2003, 9:44    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

cracker a scris:
    Nu stiu.

Oricum cred ca se face un control aici la o astfel de suma.

Nu bag mina in foc dar cred ca de la 12500 de euro (fost 25000 de marci) la orice transfer se cere declaratie de provenienta sau dovada de provenienta.
    Sus
    cracker

MesajTrimis: 08 09 2003, 10:14    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Eu sunt cam sigur icon_wink.gif
    Sus
    Cipri

Data inscrierii: May 06, 2003

MesajTrimis: 24 09 2003, 11:20    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Stie cineva ce se intampla daca sa spune ipotetic am la mine 20.000 de €, sunt singur si ii declar pe Otopeni... Trebuie sa platesc ceva? Impozit sau sa am acte de provenienta?
    Banci germane cu filiale in tara mai sunt: HVB, Volksbank... care au ghisee prin toata Germania si Romania...
    Sus
    cristiv

Data inscrierii: Jul 30, 2002

MesajTrimis: 24 09 2003, 11:21    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Pe commerzbanking.com scrie asa:

Commerzbank AG
    Repräsentanz Bukarest

Repräsentant Hans-Jörg Krohn

Büroanschrift Calea Victoriei 15
    Entrance E, 4. Stock
    70411 Bucharest / Romania

Postanschrift Commerzbank AG
    Representative Office Bucharest
    C.P. 5 70411 Bucharest / Romania

Telefon + 40 21 3104120
    + 40 21 3104121
    + 40 21 3104122

Fax + 40 21 3104123
    Sus
    BarbuTeo

Data inscrierii: Jul 04, 2002

MesajTrimis: 24 09 2003, 11:31    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

AdesOne a scris:

BarbuTeo, stii SIGUR ca Deutsche Bank are filiala in Bucuresti ? Poti sa-mi dai adresa/nr. tel ?

Intreb pentru ca am incercat aceeasi varianta pentru a trimite bani in Ro cu alte banci si niciuna (Dresdner, PostBank, Commerz) nu are filiala in Bucuresti. Singura care A AVUT (Dresdner, prin partenerul BNP) si-a oprit activitatea.

Uite aici

DEUTSCHE BANK Representative office Bucharest
    Calea Victoriei nr.26 Int.Str.Doamnei,
    sector 3 Bucuresti
    Tel: 021-315.3391
    021-315.3380

Dupa cum mai ziceau mai sus, adresele de la alte banci

HVB (Hypovereisbank) Romania
    Str.Dr.Grigore Mora nr.37
    Sector 1 Bucuresti
    tel: 021-203.2222
    021-230.8485

CITIBANK Romania sa
    Bd. Iancu de Hunedoara Nr.8
    sector 1 Bucuresti
    tel 021-210.1850
    021-210.1854

COMMERZBANK AG
    Calea Victoriei nr.15 Intr. E et.4
    Bucuresti
    tel 021-310.4120
    021-310.4123

RAIFFEISENBANK Romania
    Bd.Unirii nr.74
    Sector 3 Bucuresti
    tel 021-302.0022
    021-320.9910

Bafta
    Sus
    cezarsn

Data inscrierii: Sep 27, 2002

MesajTrimis: 24 09 2003, 14:03    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Asa e - dar si Deutsche Bank si Commerzbank au doar repo office in Ro(relatii interbancare si clienti ff mari).

Celelalte - Citi, HVB, Reiffeisen - au intr-adevar reprezenante (Citibank chiar de ani buni), sunt active pe piata si lucreaza si cu persoane fizice.
    Sus
    radu99m

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 25 09 2003, 13:51    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Cipri a scris:
    Stie cineva ce se intampla daca sa spune ipotetic am la mine 20.000 de €, sunt singur si ii declar pe Otopeni... Trebuie sa platesc ceva? Impozit sau sa am acte de provenienta?
    Banci germane cu filiale in tara mai sunt: HVB, Volksbank... care au ghisee prin toata Germania si Romania...

Conform celor scrise pe customs.ro ai voie sa intri/iesi cu 10.000 USD. Ce se intimpla daca ai mai mult...nu se precizeaza. Cum spune cineva aici, exista posibiliatea sa-ti ceara sa-i lasi in vama pina iesi din tara. Motivul de a nu transfera sume mari decit prin banci mi se pare rezonabil.
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Finante Ora este GMT
    Du-te la pagina Anterioara  1, 2
    Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media