Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
Autor |
Mesaj |
CrisRose

Data inscrierii: Sep 17, 2014
|
Trimis: 17 09 2014, 18:53 Titlul subiectului: Cum gasim gradinita in Stuttgart |
|
|
Buna,
Luna viitoare urmeaza sa ma mut impreuna cu fetita mea de 5 ani in Germania, mai exact in Stuttgart si nu stiu exact cum sa gasesc o gradinita si cum se procedeaza cu inscrierea. Sper sa ma puteti ajuta cu ceva informatii pentru ca aproape tot ce am gasit pe google m-a bagat mai tare in ceata.
Multumesc! |
|
Sus |
|
 |
ckunst

Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: Frankfurt am Main
|
Trimis: 18 09 2014, 6:02 Titlul subiectului: Re: Cum gasim gradinita in Stuttgart |
|
|
CrisRose a scris: | Buna,
Luna viitoare urmeaza sa ma mut impreuna cu fetita mea de 5 ani in Germania, mai exact in Stuttgart si nu stiu exact cum sa gasesc o gradinita si cum se procedeaza cu inscrierea. Sper sa ma puteti ajuta cu ceva informatii pentru ca aproape tot ce am gasit pe google m-a bagat mai tare in ceata.
Multumesc! |
Cel mai bine te poate indruma Jugendamt-ul. Suna sau scrie-le un e-mail.
Uite aici un link cu datele de contact.
Bafta! |
|
Sus |
|
 |
MC

Data inscrierii: Nov 11, 2003
|
Trimis: 18 09 2014, 9:15 Titlul subiectului: Re: Cum gasim gradinita in Stuttgart |
|
|
CrisRose a scris: | Buna,
Multumesc! |
Asta poate fi o problema serioasa. Nu am experienta personala de gradinita, dar din auzite de la prieteni, locurile la gradinitele gratuite sunt putine, la discretia conducerii si se rezerva cu mult timp inainte (1-3 ani). Daca copilul nu vorbeste germana e posibil sa fie un argument in plus sa te respinga. |
|
Sus |
|
 |
ckunst

Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: Frankfurt am Main
|
Trimis: 18 09 2014, 10:32 Titlul subiectului: Re: Cum gasim gradinita in Stuttgart |
|
|
MC a scris: |
Asta poate fi o problema serioasa. Nu am experienta personala de gradinita, dar din auzite de la prieteni, locurile la gradinitele gratuite sunt putine, la discretia conducerii si se rezerva cu mult timp inainte (1-3 ani). Daca copilul nu vorbeste germana e posibil sa fie un argument in plus sa te respinga. |
Nu au drept legal sa te respinga si nici cu rezervarile nu mai e cum era pe vremuri deoarece numarul de copii a scazut in ultimii ani. Jugendamt-ul trebuie sa fie punctul central de contact/coordonare si totul se rezolva!  |
|
Sus |
|
 |
MC

|
Trimis: 18 09 2014, 11:05 Titlul subiectului: Re: Cum gasim gradinita in Stuttgart |
|
|
ckunst a scris: |
Nu au drept legal sa te respinga... |
E ceva mai subtil, oficial resping pe toata lumea pentru ca nu sunt locuri.
Insa, atunci cand se elibereaza un loc, suna pe cineva de pe lista de asteptare care se "potriveste" cel mai bine grupei de copii pentru ca acestia sa se poata dezvolta armonios in continuare, trecand fara repercursiuni asupra psihicului in dezvoltare al copilasilor.
Posibil ca ideea cu Jugendamtul sa fie solutia. |
|
Sus |
|
 |
tibib Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: Frankfurt
|
Trimis: 18 09 2014, 11:45 Titlul subiectului: |
|
|
Cred ca depinde in ce zona/localitate/comunitate nimeresti.
La noi in sat sunt doua gradinitze, una catolica si una evanghelica.
Cand o facut primul copil 3 ani s-o dus sotzia la catolica si l-o inscris foarte usor.
La al doilea o mers procedura de la sine.
Asta cu gradinitze fara cotizatzie de la parintzi nu cred ca e regula - mai degraba exceptzie - la noi gradinitza o costat lunar vreo 230 de euro pana la 17:00, inclusiv mancare.
Mai sunt unele unde se iau in calcul veniturile parintzilor.
Din cate stiu eu (prin zona Frankfurtului), Eschborn-ul de exemplu ofera gradinitze gratuite, mi se pare ca preia administratzia locala costurile. |
|
Sus |
|
 |
tibib Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: Frankfurt
|
Trimis: 18 09 2014, 11:47 Titlul subiectului: |
|
|
Ba nu, mancarea o fost extra, parca inca vreo 75 pe luna.
In ultimul an inainte de scoala, preia landul (Hessen) o parte din cotizatzie, cred ca 100 euro lunar. |
|
Sus |
|
 |
cip_a Biciclist Fruntas
Data inscrierii: Jan 28, 2003
|
Trimis: 18 09 2014, 11:51 Titlul subiectului: |
|
|
da, am trecut si noi pe acolo. nu am gasit personal niciun loc, dar prin Jugendamt am gasit in 2-3 zile doua gradinite, una la 3km si una la 5km de casa. |
|
Sus |
|
 |
CrisRose

|
Trimis: 18 09 2014, 11:58 Titlul subiectului: Re: Cum gasim gradinita in Stuttgart |
|
|
ckunst a scris: | CrisRose a scris: | Buna,
Multumesc! |
Bafta! |
Wow multumesc tuturor pentru promtitudine acum mail-ul trebuie facut in limba germana sau am sanse sa-mi raspunda si daca il formulez in engleza? |
|
Sus |
|
 |
CrisRose

|
Trimis: 18 09 2014, 12:25 Titlul subiectului: Re: Cum gasim gradinita in Stuttgart |
|
|
CrisRose a scris: | ckunst a scris: | CrisRose a scris: | Buna,
Multumesc! |
Bafta! |
Wow multumesc tuturor pentru promtitudine acum mail-ul trebuie facut in limba germana sau am sanse sa-mi raspunda si daca il formulez in engleza? |
Sa ar fi mai indicat ca sotul meu care este deja acolo de vreo 4 luni sa ia legatura direct cu ei telefonic ce ma sfatuiti. |
|
Sus |
|
 |
MC

|
Trimis: 18 09 2014, 17:10 Titlul subiectului: Re: Cum gasim gradinita in Stuttgart |
|
|
CrisRose a scris: |
Sa ar fi mai indicat ca sotul meu care este deja acolo de vreo 4 luni sa ia legatura direct cu ei telefonic ce ma sfatuiti. |
In mod cert este mai indicat sotul sa se ocupe, fiind la fata locului... |
|
Sus |
|
 |
george2209

Data inscrierii: Dec 12, 2005 Locatie: Böblingen
|
Trimis: 19 09 2014, 11:49 Titlul subiectului: |
|
|
Sfaturi (din experienta proprie):
1. NU te baza pe formularul pe care-l completezi la Gradinita. Sub nicio forma!
2. Cel mai sigur formular completat este cel dela primarie (Rathaus).
Merge sotul tau la primarie in persoana si cere formularul pentru inregistrare la gradinita. Il completeaza de faza cu madamele alea si il preda acolo direct.
Numai asa ai 100% grarantat un loc.
In rest..poti sa uiti...repet, din experianta! |
|
Sus |
|
 |
Bismark

Data inscrierii: Jan 15, 2006
|
Trimis: 26 11 2014, 8:36 Titlul subiectului: |
|
|
george2209 a scris: | Sfaturi (din experienta proprie):
1. NU te baza pe formularul pe care-l completezi la Gradinita. Sub nicio forma!
2. Cel mai sigur formular completat este cel dela primarie (Rathaus).
Merge sotul tau la primarie in persoana si cere formularul pentru inregistrare la gradinita. Il completeaza de faza cu madamele alea si il preda acolo direct.
Numai asa ai 100% grarantat un loc.
In rest..poti sa uiti...repet, din experianta! |
e fals ce spui. Daca gradinita zice ok atunci e ok.
Din experienta.
problema cea mai mare e ca depinde unde ii duci si daca nu lucrezi sau nu ai nici un venit atunci statul nu subventioneaza nimic si atunci nu ai voie sa dai copilul la gradinita decat cu un an inainte sa inceapa scoala sau platesti din buzunar sume imense (aprox 1000 e de copi). Atentie mare intreba cum e cu plata inainte sa dai copilul. |
|
Sus |
|
 |
|