Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • ANUNT IMPORTANT  de catre crify la 15 Feb 2025, 8:00
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Cum gasim gradinita in Stuttgart
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Cum gasim gradinita in Stuttgart

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Rezidenta in Germania
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    CrisRose

Data inscrierii: Sep 17, 2014

MesajTrimis: 17 09 2014, 18:53    Titlul subiectului: Cum gasim gradinita in Stuttgart Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Buna,
    Luna viitoare urmeaza sa ma mut impreuna cu fetita mea de 5 ani in Germania, mai exact in Stuttgart si nu stiu exact cum sa gasesc o gradinita si cum se procedeaza cu inscrierea. Sper sa ma puteti ajuta cu ceva informatii pentru ca aproape tot ce am gasit pe google m-a bagat mai tare in ceata.

Multumesc!
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    ckunst

Data inscrierii: Jul 03, 2002

MesajTrimis: 18 09 2014, 6:02    Titlul subiectului: Re: Cum gasim gradinita in Stuttgart Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

CrisRose a scris:
    Buna,
    Luna viitoare urmeaza sa ma mut impreuna cu fetita mea de 5 ani in Germania, mai exact in Stuttgart si nu stiu exact cum sa gasesc o gradinita si cum se procedeaza cu inscrierea. Sper sa ma puteti ajuta cu ceva informatii pentru ca aproape tot ce am gasit pe google m-a bagat mai tare in ceata.

Multumesc!

Cel mai bine te poate indruma Jugendamt-ul. Suna sau scrie-le un e-mail.
    Uite aici un link cu datele de contact.
    Bafta!
    Sus
    MC

Data inscrierii: Nov 11, 2003

MesajTrimis: 18 09 2014, 9:15    Titlul subiectului: Re: Cum gasim gradinita in Stuttgart Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

CrisRose a scris:
    Buna,

Multumesc!

Asta poate fi o problema serioasa. Nu am experienta personala de gradinita, dar din auzite de la prieteni, locurile la gradinitele gratuite sunt putine, la discretia conducerii si se rezerva cu mult timp inainte (1-3 ani). Daca copilul nu vorbeste germana e posibil sa fie un argument in plus sa te respinga.
    Sus
    ckunst

MesajTrimis: 18 09 2014, 10:32    Titlul subiectului: Re: Cum gasim gradinita in Stuttgart Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

MC a scris:

Asta poate fi o problema serioasa. Nu am experienta personala de gradinita, dar din auzite de la prieteni, locurile la gradinitele gratuite sunt putine, la discretia conducerii si se rezerva cu mult timp inainte (1-3 ani). Daca copilul nu vorbeste germana e posibil sa fie un argument in plus sa te respinga.

Nu au drept legal sa te respinga si nici cu rezervarile nu mai e cum era pe vremuri deoarece numarul de copii a scazut in ultimii ani. Jugendamt-ul trebuie sa fie punctul central de contact/coordonare si totul se rezolva! icon_smile.gif
    Sus
    MC

MesajTrimis: 18 09 2014, 11:05    Titlul subiectului: Re: Cum gasim gradinita in Stuttgart Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

ckunst a scris:

Nu au drept legal sa te respinga...

E ceva mai subtil, oficial resping pe toata lumea pentru ca nu sunt locuri.
    Insa, atunci cand se elibereaza un loc, suna pe cineva de pe lista de asteptare care se "potriveste" cel mai bine grupei de copii pentru ca acestia sa se poata dezvolta armonios in continuare, trecand fara repercursiuni asupra psihicului in dezvoltare al copilasilor.
    Posibil ca ideea cu Jugendamtul sa fie solutia.
    Sus
    tibib
    Biciclist Fruntas

MesajTrimis: 18 09 2014, 11:45    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Cred ca depinde in ce zona/localitate/comunitate nimeresti.
    La noi in sat sunt doua gradinitze, una catolica si una evanghelica.
    Cand o facut primul copil 3 ani s-o dus sotzia la catolica si l-o inscris foarte usor.
    La al doilea o mers procedura de la sine.
    Asta cu gradinitze fara cotizatzie de la parintzi nu cred ca e regula - mai degraba exceptzie - la noi gradinitza o costat lunar vreo 230 de euro pana la 17:00, inclusiv mancare.
    Mai sunt unele unde se iau in calcul veniturile parintzilor.
    Din cate stiu eu (prin zona Frankfurtului), Eschborn-ul de exemplu ofera gradinitze gratuite, mi se pare ca preia administratzia locala costurile.
    Sus
    tibib
    Biciclist Fruntas

MesajTrimis: 18 09 2014, 11:47    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Ba nu, mancarea o fost extra, parca inca vreo 75 pe luna.
    In ultimul an inainte de scoala, preia landul (Hessen) o parte din cotizatzie, cred ca 100 euro lunar.
    Sus
    cip_a
    Biciclist Fruntas

Data inscrierii: Jan 28, 2003

MesajTrimis: 18 09 2014, 11:51    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

da, am trecut si noi pe acolo. nu am gasit personal niciun loc, dar prin Jugendamt am gasit in 2-3 zile doua gradinite, una la 3km si una la 5km de casa.
    Sus
    CrisRose

MesajTrimis: 18 09 2014, 11:58    Titlul subiectului: Re: Cum gasim gradinita in Stuttgart Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

ckunst a scris:
    CrisRose a scris:
    Buna,

Multumesc!

Bafta!

Wow multumesc tuturor pentru promtitudine acum mail-ul trebuie facut in limba germana sau am sanse sa-mi raspunda si daca il formulez in engleza?
    Sus
    CrisRose

MesajTrimis: 18 09 2014, 12:25    Titlul subiectului: Re: Cum gasim gradinita in Stuttgart Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

CrisRose a scris:
    ckunst a scris:
    CrisRose a scris:
    Buna,

Multumesc!

Bafta!

Wow multumesc tuturor pentru promtitudine acum mail-ul trebuie facut in limba germana sau am sanse sa-mi raspunda si daca il formulez in engleza?

Sa ar fi mai indicat ca sotul meu care este deja acolo de vreo 4 luni sa ia legatura direct cu ei telefonic ce ma sfatuiti.
    Sus
    MC

MesajTrimis: 18 09 2014, 17:10    Titlul subiectului: Re: Cum gasim gradinita in Stuttgart Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

CrisRose a scris:

Sa ar fi mai indicat ca sotul meu care este deja acolo de vreo 4 luni sa ia legatura direct cu ei telefonic ce ma sfatuiti.

In mod cert este mai indicat sotul sa se ocupe, fiind la fata locului...
    Sus
    george2209

Data inscrierii: Dec 12, 2005

MesajTrimis: 19 09 2014, 11:49    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Sfaturi (din experienta proprie):
    1. NU te baza pe formularul pe care-l completezi la Gradinita. Sub nicio forma!
    2. Cel mai sigur formular completat este cel dela primarie (Rathaus).

Merge sotul tau la primarie in persoana si cere formularul pentru inregistrare la gradinita. Il completeaza de faza cu madamele alea si il preda acolo direct.

Numai asa ai 100% grarantat un loc.

In rest..poti sa uiti...repet, din experianta!
    Sus
    Bismark

Data inscrierii: Jan 15, 2006

MesajTrimis: 26 11 2014, 8:36    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

george2209 a scris:
    Sfaturi (din experienta proprie):
    1. NU te baza pe formularul pe care-l completezi la Gradinita. Sub nicio forma!
    2. Cel mai sigur formular completat este cel dela primarie (Rathaus).

Merge sotul tau la primarie in persoana si cere formularul pentru inregistrare la gradinita. Il completeaza de faza cu madamele alea si il preda acolo direct.

Numai asa ai 100% grarantat un loc.

In rest..poti sa uiti...repet, din experianta!

e fals ce spui. Daca gradinita zice ok atunci e ok.

Din experienta.

problema cea mai mare e ca depinde unde ii duci si daca nu lucrezi sau nu ai nici un venit atunci statul nu subventioneaza nimic si atunci nu ai voie sa dai copilul la gradinita decat cu un an inainte sa inceapa scoala sau platesti din buzunar sume imense (aprox 1000 e de copi). Atentie mare intreba cum e cu plata inainte sa dai copilul.
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Rezidenta in Germania Ora este GMT
    Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media