Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ANUNT IMPORTANT  de catre The_messenger la 16 Sep 2024, 11:22
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Apostila de la Haga - unde
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Apostila de la Haga - unde

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Informatii utile
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    momomiro

Data inscrierii: Sep 23, 2002

MesajTrimis: 01 09 2011, 11:07    Titlul subiectului: Apostila de la Haga - unde Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Buna,
    Trebuie sa fac o imputernicire la cineva si am inteles ca trebuie sa ma duc la notar si apoi sa-i pun Apostila de la Haga.(asta mi-a zis notarul din Ro ca altfel n-o poate recunoaste)
    Consulatul e prea departe fata de notar.Unde se pune apostila asta?
    Suntem in Lankreis Traunstein.
    Mersi
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
    gion98

Data inscrierii: Aug 28, 2011

MesajTrimis: 01 09 2011, 15:07    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

I se poate cere notarului sa face demersul cu apostila si stie ce are de facut, dar costa icon_sad.gif
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    AdrianaIobb

Data inscrierii: Jul 04, 2002

MesajTrimis: 01 09 2011, 15:25    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Pentru Stuttgart aici scrie asa:

Citat:
    Die Landgerichte sind zuständig für die Beglaubigung von gerichtlichen und notariellen Urkunden zum Zwecke der Legalisation sowie für die Ausstellung von Apostillen zu solchen Urkunden.
    Sus
    LAUR

Data inscrierii: Dec 30, 2003

MesajTrimis: 02 09 2011, 7:04    Titlul subiectului: Re: Apostila de la Haga - unde Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

momomiro a scris:
    Buna,
    Trebuie sa fac o imputernicire la cineva si am inteles ca trebuie sa ma duc la notar si apoi sa-i pun Apostila de la Haga.(asta mi-a zis notarul din Ro ca altfel n-o poate recunoaste)
    Consulatul e prea departe fata de notar.Unde se pune apostila asta?
    Suntem in Lankreis Traunstein.
    Mersi

Poti face imputernicirea in limba germana - apoi orice tribunal din DE iti pune apostila pt. 12 € pe ea,dupa care trebuie tradusa (de preferinta in RO unde e mai ieftin)

Bafta
    momomiro

MesajTrimis: 05 09 2011, 11:08    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Imputernicirea numa la notar nu?
    Sus
    LAUR

Data inscrierii: Dec 30, 2003

MesajTrimis: 07 09 2011, 13:01    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

momomiro a scris:
    Imputernicirea numa la notar nu?

Da, asta este corect! Exista si o varianta mai ieftina - la unele primarii exista un fel de NOTAR public, care costa numai 10-20 € simbolici si are aceleasi drepturi de a iti certifica si stampila oficial o astfel de imputernicire ( este insa numai de 2-3 ori pe luna pt. o ora sau doua disponibil) - dar in limba germana.
    Trebuie sa te interesezi la primaria de care apartii ... daca nu, prin localitatile mai mari din jur!
    momomiro

MesajTrimis: 13 09 2011, 13:09    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Ajutati-ma cu un sfat.Notarul din Romania mi-a zis ca trebuie sa fac autentificare si nu legalizare de semnatura(Beurkundung cred si nu Beglaubigung).
    Pt Beurkundung dureaza 3 saptamani si e de 3 ori mai scumpa.
    Notarul insa zice ca are clienti romani si ca pe o imputernicire e suficient legalizare de semnatura Beglaubigung si apostila de la Haga.
    Care notar sa-l schimb.De aici sau din Ro.
    Mersi. icon_sad.gif
    Sus
    AdrianaIobb

MesajTrimis: 13 09 2011, 13:16    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

momomiro a scris:
    Ajutati-ma cu un sfat.Notarul din Romania mi-a zis ca trebuie sa fac autentificare si nu legalizare de semnatura(Beurkundung cred si nu Beglaubigung).
    Pt Beurkundung dureaza 3 saptamani si e de 3 ori mai scumpa.
    Notarul insa zice ca are clienti romani si ca pe o imputernicire e suficient legalizare de semnatura Beglaubigung si apostila de la Haga.
    Care notar sa-l schimb.De aici sau din Ro.
    Mersi. icon_sad.gif

pe cel de aici, ca sa iti raspund la intrebare.

am fost in situatia de a trebui sa fac si eu autentificare. Si dupa ce am pierdut vremea cu Beglaubigung (facuta imputernicirea, trimisa in RO, tradusa acolo - verdict: nu e suficient), m-am lamurit.

sunt unele acte (putine) pentru care e suficienta in RO doar autentificarea semnaturii - adica acea Beglaubigung.

daca insa notarul din RO ti-a spus ca pentru ce vrei tu e nevoie de autentificarea continutului, atunci ai nevoie de acel Beurkundung, plus apoi apostila.

Ultima oara cand a fost nevoie sa fac asta (vara trecuta) am mers la notarul din satul vecin, tot public, dar mai putin ocupat, si a durat 4 zile. Apoi "fuga" la tribunal - apostila se face de azi pe maine.

Succes!
    Sus
    AdrianaIobb

MesajTrimis: 13 09 2011, 13:19    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

si inca un aspect. In cazul autentificarii continutului la notar, costul depinde de cat declari tu ca e valoarea actiunii implicata de imputernicire. De exemplu pt o valoare declarata de 5000Eur, am platit undeva sub 30Eur.
    Sus
    momomiro

MesajTrimis: 13 09 2011, 13:26    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Mda am vb si in Romania si se pare ca am nevoie de un Beurkundung.
    E vorba de o dezmembrare de teren nu de cumparare asa ca nu scrie vreo suma.
    Mersi
    Sus
    AdrianaIobb

MesajTrimis: 13 09 2011, 13:28    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

cu placere.

notarul te va sfatui in acest caz ce (mai exact cum sa te gandesti ce valoare ar avea etc icon_biggrin.gif) valoare a actului sa declari, el avand nevoie de asta pentru a-si calcula onorariul.
    Sus
    momomiro

MesajTrimis: 14 09 2011, 9:20    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Mersi
    Am decis sa mergem la consulat.Sper sa aiba program Vineri.
    Sus
    Laurontario
    Ex-cavaler al frunzei de artar

Data inscrierii: May 09, 2003

MesajTrimis: 20 04 2012, 17:26    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Apostila cu bucluc...

De la Auslaenderbehoerde mi-au scris ca trebuie sa le trimit certificatul de casatorie, prevazut cu apostila de la Haga.

In Romania, unde ar trebui sa se adreseze solicitantul (primarie / judecatorie / ???) Aici in Germania, unde ma pot adresa? Care este procedura? Ce acte sunt necesare (in afara de certificatul de casatorie)? Cat costa? Cat dureaza?

Multumesc pentru raspuns si un weekend placut tuturor.
    Sus
    MC

Data inscrierii: Nov 11, 2003

MesajTrimis: 20 04 2012, 18:45    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Laurontario a scris:
    Apostila cu bucluc...

De la Auslaenderbehoerde mi-au scris ca trebuie sa le trimit certificatul de casatorie, prevazut cu apostila de la Haga.

In Romania, unde ar trebui sa se adreseze solicitantul (primarie / judecatorie / ???) Aici in Germania, unde ma pot adresa? Care este procedura? Ce acte sunt necesare (in afara de certificatul de casatorie)? Cat costa? Cat dureaza?

Multumesc pentru raspuns si un weekend placut tuturor.

Se ocupa orice notar.
    Sus
    aleena

Data inscrierii: Oct 14, 2006

MesajTrimis: 22 04 2012, 9:30    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Laurontario, din cate inteleg certificatul tau de casatorie este emis in Romania (altfel nu ar cere Ausländerbehörde o supralegalizare)

Supralegalizarea se poate efectua pentru orice act in parte nemaiavand nevoie de alte documente. Prin supralegalizarea unui act se dovedeste ca autoritatea respectiva, notarul care a efectuat actul sau oficiul care a emis actul intr-adevar exista, este inscris intr-un anumit registru al tarii repective etc. De aceea se poate efectua o supralegalizare numai de catre oficii speciale care sunt capabile sa verifice cele scrise mai sus. Prin consecinta un act emis in Romania poate fi supralegalizat numai de catre o autoritate romaneasca. In cazul oricarei alte tari se practica acelasi lucru. Un act notarial sau orice act emis de oficul unui tari nesupralegalizat are valoare numai in tara respectiva. Pentru a putea fi prezentat unei instante straine trebuie supralegalizat.
    Eu a trebui sa-mi supralegalizez in 2001 certificatul international de nastere (cel albastru). Din cate imi aduc aminte supralegalizarea in Romania este o procedura destul de complicata si de durata (mai ales daca nu locuiesti in Bucuresti). Supralegalizarea a fost efectuata intai la Ministerul Afacerilor Externe. Ulterior am fost si la Consulatul German din Bucuresti si s-au stampilat si ei pe spatele certificatului de nastere.
    O supralegalizare in Germania este mult mai simpla. Eu a trebuit sa supralegalizez in Frankfurt diferite acte notariale in vederea prezentarii lor autoritatilor romane si pentru aceasta am fost numai cu documentele respective la Landgericht in Frankfurt. Acesta a confirmat in cateva minute ca notarul care a efectuat actele e in baza lor de date si are voie sa puna stampile si...gata.
    Sus
    aleena

MesajTrimis: 22 04 2012, 9:42    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

http://www.mae.ro/node/6869

uite ce zic totusi in josul paginii: "Supralegalizarea se efectuează în ziua depunerii cererii." Deci pardon, m-am inselat...au devenit rapizi baietii...multe s-au schimbat din 2001 icon_smile.gif)
    Sus
    aleena

MesajTrimis: 22 04 2012, 10:03    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

rectific oarecum...s-ar putea pe langa Ministerul Afacerilor Externe sa exista si alte autoritati romanesti care au dreptul sa aplice apostila, astfel incat sa nu fi nevoit sa mergi chiar pana la minister. Eu am efectuat supralegalizarea certificatului meu de nastere inainte ca Romania sa semneze Conventia de la Haga, de aceea numai ministerul Afacerilor Externe putea supralegaliza. As intreba in primul rand la prefectura orasului in care a fost emis actul daca ei pot aplica apostila.
    Sus
    Laurontario
    Ex-cavaler al frunzei de artar

Data inscrierii: May 09, 2003

MesajTrimis: 28 04 2012, 6:39    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Multumesc, intre timp am mai gasit si alte informatii: http://www.cnpb.ro/content/view/22/38/1/3/. Partea buna este ca se rezolva in aceeasi zi - dimineata se depune cererea impreuna cu actele iar dupa amiaza se ridica.
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Informatii utile Ora este GMT
    Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media