Trimis: 04 03 2012, 17:24 Titlul subiectului: Cum pot avea drept de munca?
Salutare! Numele meu este Gabriel si sunt in Germania din Sept. 2011, mi-am deschis firma si lucrez ca distribuitor de medicamente in Nurnberg. Problema este ca este foarte prost platit, iar din salariul lunar nu pot pune nimic deoparte. M-am interesat la Fortele de munca ce drepturi am ca Selbstsandig si din ce am inteles este faptul ca dupa 3 ani pot primi drept de munca si ma pot angaja oriunde in Germania.
Este adevarat acest lucru?
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: Frankfurt am Main
Trimis: 05 03 2012, 8:55 Titlul subiectului: Re: Cum pot avea drept de munca?
gabyz_new a scris:
Salutare! Numele meu este Gabriel si sunt in Germania din Sept. 2011, mi-am deschis firma si lucrez ca distribuitor de medicamente in Nurnberg. Problema este ca este foarte prost platit, iar din salariul lunar nu pot pune nimic deoparte. M-am interesat la Fortele de munca ce drepturi am ca Selbstsandig si din ce am inteles este faptul ca dupa 3 ani pot primi drept de munca si ma pot angaja oriunde in Germania.
Este adevarat acest lucru?
Incepand cu 1 Ian. 2014, deci peste mai putin de 2 ani, vei avea drept de munca automat in RFG deoarece expira termenul limita de 7 ani de la aderarea Romaniei la UE, termen dupa care toate statele membre EU sunt obligate sa deschida piata muncii complet pentru Romania.
In cazul in care ai studii superioare si iti gasesti de lucru in domeniu poti deja de acum sa beneficiezi de drept de munca in Germania. Altfel, dupa cum am scris, in max. 1 an si 10 luni vei avea drept de munca si te vei putea angaja oriunde in Germania.
Eu am terminat in Romania Facultatea de Stiinte Economice, specializarea Managementul firmei, unde crezi ca ar trebui sa caut ceva in domeniul meu? Trebuie tradusa diploma in limba germana? Banuiesc ca trebuie sa stiu limba germana la perfectie pentru a ma putea angaja sau te pregatesc ei?
Multumesc!
Data inscrierii: Jul 03, 2002 Locatie: Frankfurt am Main
Trimis: 06 03 2012, 9:47 Titlul subiectului:
gabyz_new a scris:
Eu am terminat in Romania Facultatea de Stiinte Economice, specializarea Managementul firmei, unde crezi ca ar trebui sa caut ceva in domeniul meu? Trebuie tradusa diploma in limba germana? Banuiesc ca trebuie sa stiu limba germana la perfectie pentru a ma putea angaja sau te pregatesc ei?
Multumesc!
Nu stiu unde ai puta cauta specific ceva in domeniul tau in alta parte decat pe site-urile de job-uri.
Din cate inteleg nu iti trebuie decat "beruflicher Lebenslauf mit Qualifikationsnachweisen", insa in orice caz diploma tradusa in limba germana nu are de ce sa strice.
In general cunoasterea limbii germane ajuta foarte mult in gasirea unui job mai bine platit. Tot in general, nimeni nu iti ofera cursuri de limba germana gratuit, insa din cate stiu ar mai exista si exceptii. Detalii insa nu cunosc.
Ca observatie de ordin general este mai greu sa iti gasesti un job pe calificarea ta decat sa obtii permisul de munca. Odata job-ul gasit permisul de munca se obtine relativ automat. Deci ar trebui sa te concentrezi pe gasirea jobului dorit nu pe obtinerea permisului de munca.
Se poate sa se ofere cursuri de limba gratuit sau mai ieftine, intreaba la Volkshochschule, la Caritas (au Ausländerberatung http://www.caritas-nuernberg.de/) sau pur si simplu alti straini pe care ii mai cunosti. Poti sa intrebi si la universitate.
Pentru sfatuire profesionala, este la arbeitsamt "berufsberatung". Au consilieri specializati pe meserii dar si pentru munci interantionale. Mai intai insa limba germana.
Pentru gasirea unui loc de munca, poti incerca la zeitarbeitsfirma primesti un pic mai putin dar au multe oferte de toate tipurile. (stiu un roman care a primit un loc de munca la oras si l-au preluat definitiv, ceea ce e foarte convenabil).
Perfect adevarat, cel putin in Bavaria. Dar, oricum te prinde sf 2013. Asa ca e inutila informatia. _________________ La tăţi ni-i greu, da’ nu la tăţi la fel!
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.