Din cate vad in lege, poti primi foaia aia (FZB)- care de fapt atesta numai un drept pe care il posezi deja - si in cazul in care doresti sa ramai aici "zur Arbeitssuche oder zur Berufsausbildung". Exact cum te incadrezi la paragrafele astea, si daca, si cum trebuie sa dovedesti asta, n-as putea sa-ti spun.
Data inscrierii: Jul 01, 2002 Locatie: Pamantul sfant al sarmei de balot
Trimis: 09 06 2009, 10:59 Titlul subiectului:
Guys ... piciorul pe frana un picutz, amandoi... e pacat de discutia asta sa o stricam. O persoana cere ajutorul, daca il puteti da, bine, daca nu, nu, sau comentati in alta parte. Si chiar daca cineva nu e de acord cu modul in care se raspunde tot nu trebuie ridicat tonul discutiei...
Recomandarea principala pentru persoana in cauza este in primul rand sa intre in legalitate, muncind si locuind legal. Mai departe nu face subiectul forumului si orice alte "sfaturi de bine" nu isi au loc.
Iar obtinerea FZB nu iti rezolva problemele legale. Ci obtinerea dreptului de munca...
Succes... _________________ "Noi muncim la via asta de peste 2000 de ani!"
Mii de multumiri tuturor oamenilor de bine din Forum!!!...in special pt. Laurentiu..ai fost cat se poate de concret! Merci de Linkuri!...cat despre acest "romanas cistit" : nu pot decat sa te sfatuiesc sa-ti aperi cu tarie singurul neuron pe care-l ai in posesie, sa nu se cumva innece in raul de intoleranta si egoism ce-ti curge prin vene! Pana cand vei reusi sa-ti multiplici numarul de neuroni, ai de la smechera un "Igno" trantit in nas cat mai gentil!
Bafta tuturor!
dragutza iti multumesc de ignor si chiar te rog sa te tzii de el...si daca imi gasesti neuronu te rog sa il depui la obiecte pierdute...asa ca orice cetatean model ...ce tinzi sa devii
Salut... banuiesc ca s-a mai intalnit cineva cu problema asta. Mi-a expirat pasaportul. Mai este Arbeitsgenehmigung-EU (unbefristet) valabil? sau trebuie schimbat?
Multumesc.
Banuiesc ca tre sa te duci sa-ti dea alta foaie FZB cu noul ID de pass. Asta dupa ce ai pass nou. Imi mentin parerea ca FZB-ul e doar o fituica de confirmare a dreptului pe care-l ai deja. Dreptul nu expira doar pentru ca nu mai e valabila hirtoaga, parerea mea...
Nu mai stiu daca AE era legat de adresa si/sau pasaport. In principiu (in functie de legea pe baza careia ti-a fost eliberat) te duci cu cel vechi, pasul, fituica de la meldestelle si-ti da unul nou. _________________ Nach 2km fahren Sie gerade aus.
Trimis: 15 03 2011, 22:05 Titlul subiectului: Posibile sanctiuni in cazul in care nu am solicitat FZB?
Salut,
Sunt de 7 ani in DE. Initial venit cu greencard (care a expirat in 2009).
In 2007 am solicitat la AA un Arbeitsberechtigung-EU si am primit unul unbefristet.
Acum nu mi-a mai spus nimeni, si nici eu nu m-am mai gandit ca mai am nevoie de solicitarea unui drept de sedere, am considerat ca este "implicit" ca si cetatean UE, si mai ales cu Arbeitsberechtigung-EU
Acum, tocmai am aflat de FZB, si mi-e putin teama sa ma duc, sa nu risc alte sanctiuni.
Are cineva experienta cu solicitarea FZB dupa o perioada de sedere mai lunga, si chiar mai mult si dupa expirarea unei vizei initiale?
Trimis: 19 03 2011, 9:24 Titlul subiectului: Re: Posibile sanctiuni in cazul in care nu am solicitat FZB?
mm29 a scris:
Salut,
Sunt de 7 ani in DE. Initial venit cu greencard (care a expirat in 2009).
In 2007 am solicitat la AA un Arbeitsberechtigung-EU si am primit unul unbefristet.
Acum nu mi-a mai spus nimeni, si nici eu nu m-am mai gandit ca mai am nevoie de solicitarea unui drept de sedere, am considerat ca este "implicit" ca si cetatean UE, si mai ales cu Arbeitsberechtigung-EU
Acum, tocmai am aflat de FZB, si mi-e putin teama sa ma duc, sa nu risc alte sanctiuni.
Are cineva experienta cu solicitarea FZB dupa o perioada de sedere mai lunga, si chiar mai mult si dupa expirarea unei vizei initiale?
Nu poti crea un subiect nou in acest forum Nu poti raspunde in subiectele acestui forum Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum Nu poti vota in chestionarele din acest forum
Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.