Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ANUNT IMPORTANT  de catre The_messenger la 16 Sep 2024, 11:22
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Caut de inchiriat apartament cu o camera + niste sfaturi ut
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Caut de inchiriat apartament cu o camera + niste sfaturi ut

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Berlin/Brandenburg
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    soulviasound

Data inscrierii: Dec 09, 2009

MesajTrimis: 09 12 2009, 20:19    Titlul subiectului: Caut de inchiriat apartament cu o camera + niste sfaturi ut Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Salutare tuturor.

Sunt inginer de sunet si am venit in Berlin pentru un internship de 6 luni la http://www.native-instruments.de

Am ajuns aseara in Berlin pentru a cauta pentru inchiriat un apartament cu o camera si azi am fost la o vizionare. Dupa vizionare mi-au dat de completat un formular si mi-au cerut urmatoarele:

1 Kopien der letzten 3 Gehaltsnachweise
    2 Mietschuldenfreiheitsbestätigung des jetzigen Vermieters
    3 Bonitätsauskunft (Schufa / Creditreform siehe Anlage)
    4 Kopie des Personalausweises

Nu am cum sa le dau nici actul 1 nici 2 ca sunt pentru ca am venit pentru prima data in Germania pe termen lung. Am stat doar in hoteluri.

Daca nu le pot da asa ceva inseamna ca nu am sanse sa gasesc o chirire si pot pleca acasa ?

Daca stie cineva o chirie cu specificatiile:

- 1 zim Wohnung + EBK
    - max Warmiete 300 eur sau ~ 200 eur Kaltmiete
    - provision frei
    - Kaution max 600 eur

care sa nu fie dependenta de actele de la punctul 1 si 2 il rog sa ma ajute cu un contact. De cautat pe immobillienscout24 si alte siteuri asemanatoare am cautat de mi-au sarit capacele. E totusi putin putin mai complicat decat ma asteptam.

Multumesc
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    CristiT

Data inscrierii: Jul 18, 2007

MesajTrimis: 10 12 2009, 14:10    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

pai daca esti in Berlin deja uitate in ziarele locale/regionale....ma indoiesc sa nu gasesti ceva...suni si te lamuresti pe parcurs....e ca in romania...poate pica un agent (caz in care trebe platit provision)...poate pica direct proprietar...si atunci ai noroc...icon_smile.gif
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
    soulviasound

MesajTrimis: 10 12 2009, 14:24    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

CristiT a scris:
    pai daca esti in Berlin deja uitate in ziarele locale/regionale....ma indoiesc sa nu gasesti ceva...suni si te lamuresti pe parcurs....e ca in romania...poate pica un agent (caz in care trebe platit provision)...poate pica direct proprietar...si atunci ai noroc...icon_smile.gif

Nu ma plang de faptul ca nu am gasit oferte, am gasit insa mi-as dori sa zica da, sunt de-acord sa-ti inchirirez chiar daca nu-mi aduci o adevreinta pe ultimele 3 luni, ca n-am de unde sa le aduc daca nu am lucrat pana acum in DE. Eu in Ro lucrez idependent pe o mica societate personala.
    Da, se rezolva, nu-i stres.

Mersi de sfaturi
    Sus
    smol

Data inscrierii: Dec 02, 2009

MesajTrimis: 10 12 2009, 14:29    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

soulviasound a scris:
    insa mi-as dori sa zica da, sunt de-acord sa-ti inchirirez chiar daca nu-mi aduci o adevreinta pe ultimele 3 luni,

In cazul acesta poate ai avea mai mult succes daca dai tu un mic anunt in ziar cu numarul de telefon si ceea ce cauti. Asta daca vorbesti germana cat de cat. Chiar daca vorbesti indeajuns dar nu bine, prezinta-te in engleza si intreaba daca vorbeste engleza. Apoi incearca in germana. In felul acesta vei evita sa creezi impresia (prima impresie la telefon) ca ai fi turc si sa nu-ti inchida. Multi nu agreeaza si majoritatea au prejudecati, chiar daca nu le recunosc.
    Sus
    soulviasound

MesajTrimis: 10 12 2009, 14:53    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

smol a scris:
    soulviasound a scris:
    insa mi-as dori sa zica da, sunt de-acord sa-ti inchirirez chiar daca nu-mi aduci o adevreinta pe ultimele 3 luni,

In cazul acesta poate ai avea mai mult succes daca dai tu un mic anunt in ziar cu numarul de telefon si ceea ce cauti. Asta daca vorbesti germana cat de cat. Chiar daca vorbesti indeajuns dar nu bine, prezinta-te in engleza si intreaba daca vorbeste engleza. Apoi incearca in germana. In felul acesta vei evita sa creezi impresia (prima impresie la telefon) ca ai fi turc si sa nu-ti inchida. Multi nu agreeaza si majoritatea au prejudecati, chiar daca nu le recunosc.

Multumesc

Am sa incerc si sfaturile tale, insa un user ma ajutat cu o informatie care imi va fi de folos daca nu gasesc pana vineri ceva. Din pacate nu vorbesc germana. Cu majoritatea oamenilor am vorbit engleza si sincer sa fiu foarte multi au vorbit engleza.
    Sus
    Fel

Data inscrierii: Sep 09, 2008

MesajTrimis: 10 12 2009, 16:35    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Dar de la firma pt care ai venit nu te poate ajuta nici un neamt?In sensul ca ar putea sa sune sau sa mearga cu tine la o vizionare.Nu te da usor batut ca e pacat!Multa bafta!
    Sus
    soulviasound

MesajTrimis: 10 12 2009, 16:55    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Fel a scris:
    Dar de la firma pt care ai venit nu te poate ajuta nici un neamt?In sensul ca ar putea sa sune sau sa mearga cu tine la o vizionare.Nu te da usor batut ca e pacat!Multa bafta!

Nu ma dau usor batut, si am primit deja un ajutor in acest sens.
    Tanti de la resurse umane mi-a zis la inceput ca ma ajuta cu acte dar mie inca nu mi-a iesit permisul de munca. Lucra inca la el si drept urmare, eu i-am cerut o dovada de la ei da mi-a zis sa am rabdare sa-mi iasa actele. Mi-a zis ca a bagat actele in 22 Oct. si abia acum cateva zile s-a trezit sa-mi mai ceara un act de la facultate. Cineva a tras chiulul la munca pe-acolo.
    Sus
    adiro69

Data inscrierii: Nov 02, 2005

MesajTrimis: 10 12 2009, 17:29    Titlul subiectului: Re: Caut de inchiriat apartament cu o camera + niste sfaturi Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

soulviasound a scris:
    Salutare tuturor.

Sunt inginer de sunet si am venit in Berlin pentru un internship de 6 luni la http://www.native-instruments.de

Am ajuns aseara in Berlin pentru a cauta pentru inchiriat un apartament cu o camera si azi am fost la o vizionare. Dupa vizionare mi-au dat de completat un formular si mi-au cerut urmatoarele:

1 Kopien der letzten 3 Gehaltsnachweise
    2 Mietschuldenfreiheitsbestätigung des jetzigen Vermieters
    3 Bonitätsauskunft (Schufa / Creditreform siehe Anlage)
    4 Kopie des Personalausweises

Nu am cum sa le dau nici actul 1 nici 2 ca sunt pentru ca am venit pentru prima data in Germania pe termen lung. Am stat doar in hoteluri.

Daca nu le pot da asa ceva inseamna ca nu am sanse sa gasesc o chirire si pot pleca acasa ?

Daca stie cineva o chirie cu specificatiile:

- 1 zim Wohnung + EBK
    - max Warmiete 300 eur sau ~ 200 eur Kaltmiete
    - provision frei
    - Kaution max 600 eur

care sa nu fie dependenta de actele de la punctul 1 si 2 il rog sa ma ajute cu un contact. De cautat pe immobillienscout24 si alte siteuri asemanatoare am cautat de mi-au sarit capacele. E totusi putin putin mai complicat decat ma asteptam.

Multumesc

Salutare. Acum vreo 8 ani am fost in situatia descrisa de tine. Salvarea a venit de la firma care mi-a oferit contractul de munca. M-am dus cu contractul si cu cineva care vorbea germana si doamna de la agentia care se ocupa de inchirieri a fost de omenie si a inteles. Incearca sa obti un act de la firma si eventual un coleg sa puna o vorba buna. In Berlin oamenii sunt mai prietenosi, poti sa ii compari cu cei din Romania. Poate poti obtine sa te ia cineva formal in spatiu si sa-ti faci anmeldung la primarie. Cu un Anmeldung esti privit putin mai altfel.
    Incearca in zona Wedding pentru apartamente corespunzand criteriilor tale.
    Sus
    soulviasound

MesajTrimis: 13 12 2009, 12:04    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Rezolvat.

Va multumesc oricum pentru ajutor.
    Sus
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Berlin/Brandenburg Ora este GMT
    Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media