Creeaza-ti cont    Prima pagina  ·  Subiecte  ·  Forum  ·  Contul tau  ·  Trimite un material redactiei  ·  Topul materialelor
  Sectiuni
  Forum - informatii/locale
  • ANUNT IMPORTANT  de catre crify la 15 Feb 2025, 8:00
  • (Frequent) flyer lounge  de catre The_messenger la 15 Oct 2024, 19:42
  • ADAC vechi vs nou  de catre The_messenger la 02 Mar 2024, 13:56
  • Recomandari Vinuri  de catre tibib la 15 Feb 2024, 16:49
  • Apocalipsa financiara?  de catre tibib la 07 Jan 2024, 13:09
  • My e-auto  de catre DanD la 05 Jan 2024, 13:34
  • Filme ... in general  de catre The_messenger la 17 Dec 2023, 20:31
  • Winterreifen 2008-202x  de catre The_messenger la 13 Nov 2023, 18:36
  • Twitter pe urmele Yahoo ?  de catre stefanluchian la 12 Nov 2023, 12:09
  • In atentia tuturor  de catre stefanluchian la 19 Oct 2023, 19:47
  • Drumul cu masina DE -> RO (2020 - 202x)  de catre The_messenger la 29 Sep 2023, 18:00
  • Garantie extinsa  de catre foni la 25 Jun 2023, 20:42

[ Tineri romani in Germania ]
  • Tineri romani in Germania :: Vizualizare subiect - Recunoasterea permisului romanesc II
     FAQFAQ   CautareCautare    Mesaje privateMesaje private

Recunoasterea permisului romanesc II
    Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Asigurari si auto
    Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
    Autor Mesaj
    KrisztianK

Data inscrierii: Jul 09, 2002

MesajTrimis: 13 10 2006, 11:48    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

manu_sachsen a scris:
    Nu stiu in ce masura referirea la un forum de pe net o sa impuna mult mai mult in ochii Beamterului decat o simpla intrebare pusa de o persoana interesata si indrituita in a obtine informatii de la un Amt federal...

"Comunitatea romanilor din Germania" - asta e principalul atu aici icon_biggrin.gif poate ca referinta sa dai forumul asta, altfel nea' beamteru nu o sa ma creada ca vorbesk in numele comunitatii....
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
    manu_sachsen

Data inscrierii: Nov 02, 2004

MesajTrimis: 13 10 2006, 11:48    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Am sapat un pic pe net si credeam ca astia ar fi teoretic zuständig: Kraftfahrt-Bundesamt... Pana ma bag la "Kontakt" si ce-mi vad ochisorii?:..

"Kontakte - Fragen zu EU-Führerscheinen/Fahrerlaubnissen
    Bitte wenden Sie sich zuständigkeitshalber an das für Ihr Bundesland zuständige Länderverkehrsministerium oder aber an Ihre Fahrerlaubnisbehörde. Das Fahrerlaubnisrecht fällt in die Zuständigkeit der Bundesländer"

Klar genug?...
    Sus
    KrisztianK

MesajTrimis: 13 10 2006, 11:54    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

manu_sachsen a scris:
    Am sapat un pic pe net si credeam ca astia ar fi teoretic zuständig: Kraftfahrt-Bundesamt... Pana ma bag la "Kontakt" si ce-mi vad ochisorii?:..

"Kontakte - Fragen zu EU-Führerscheinen/Fahrerlaubnissen
    Bitte wenden Sie sich zuständigkeitshalber an das für Ihr Bundesland zuständige Länderverkehrsministerium oder aber an Ihre Fahrerlaubnisbehörde. Das Fahrerlaubnisrecht fällt in die Zuständigkeit der Bundesländer"

Klar genug?...

Drace deci daca pot umbla in NRW cu carnetul romanesc aia din Bayer pot sa ma bage la racoare daca nu vreau sa recunoasca carnetul meu de fresh-EU member ? icon_eek.gif
    Sus
    manu_sachsen

MesajTrimis: 13 10 2006, 12:04    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Cred ca cel mai intelept ar fi ca fiecare din cei vizati sa se prezinte in ianuarie la Führerscheinstelle de care apartine cu un print dupa fragmentele de legislatie postate de mitica si sa vada la fata locului... parerea mea e ca beamterii nu stiu inca exact ce e de facut si de-aia raspund asa haotic. Probabil trebuie avut un pic de rabdare pana atunci...
    Sus
    Berila

Data inscrierii: Dec 03, 2006

MesajTrimis: 03 12 2006, 10:28    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

am citit cam acum o saptamana in evenimentul zilei ca Romanaia ar fi semnat deja acordul cu UE prin care din 01.01.07 permisul romanesc va fi recunoscut in intreaga UE. Pe lanaga asta in 23 de tari vom putea calatorii pe baza CI si fara pasaport. desi conduc din august masina cu numere romanesti, n-am avut inca probleme cu politia. Si nu cred ca voi avea pana la anul.
    Sus
    manu_sachsen

MesajTrimis: 03 12 2006, 10:38    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Eu circul pe aci cu masina cu numere romanesti din 2004 si nu m-a oprit niciodata politia icon_biggrin.gif ...
    Sus
    marie-jeanne

MesajTrimis: 03 12 2006, 13:23    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

[quote="manu_sachsen"] madama de acolo mi-a spus ceva usor diferit, si anume: se face totusi Umschreibung, insa fara a mai fi necesar examenul si celelalte marafeturi. Practic trebuie duse Anmeldebestätigung de la primarie, traducere legalizata dupa permisul romanesc, poze si o cerere-tip completata (mi-a dat deja formularul)... ruck-zuck, si capeti permisul nemtesc... icon_biggrin.gif
    Deci io unul nu mai pricep mare lucru, quote]

Eu zic ca e de bine...cred ca oricine prefera, daca il opreste Polizei, sa inmaneze un act scris original in limba teutona, decat unul in vreo alta limba. RE totul mai clar.

Plus si ca o paranteza, auzisem ca daca nu iti faci aceasta "copiere" a permisului romanesc in permis german, toate bune si frumoase, dar cata vreme respecti legea. Daca ai fript-o, Polizei din Flennsburg nu are cum sa iti deie puncte, ca deh, nu figurezi la ei, ci iti da contravaloarea in EUR a punctelor, si asta cam ustura. Makes sense.
    Sus
    Vizualizeaza profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Numar YIM
    dannny33

Data inscrierii: Apr 09, 2006

MesajTrimis: 03 12 2006, 18:04    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

atunci cred ca ar fi mai intelept sa astept pana dupa 1 ianuarie cu prmisul icon_smile.gif ?
    ValiN

Data inscrierii: Oct 21, 2004

MesajTrimis: 30 03 2007, 6:53    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Citat:
    Circulam in UE cu permise romanesti
    30/03/2007

Romanii care pleaca in concediu sau la munca in Slovacia, Bulgaria, Germania, Grecia sau Suedia trebuie sa stie ca isi pot folosi permisul de conducere romanesc, in afara, cel putin un an.
    Dupa aceasta perioada, in Suedia trebuie sa-l preschimbe cu unul suedez. Acelasi lucru se intampla si in Bulgaria. Carnetul de conducere international, obtinut in Romania, este valabil si recunoscut de autoritatile germane.

Eugenia Mihalcea
    Sursa: Evenimentul Zilei

Este adevarat ce se spune aici? Numai carnetul de conducere international este recunoscut in Germania?[/code]
    Sus
    pasarea

Data inscrierii: Apr 07, 2003

MesajTrimis: 30 03 2007, 7:04    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Citat:
    Este adevarat ce se spune aici? Numai carnetul de conducere international este recunoscut in Germania?

pai ala tip cartela roz bombon obtinut in Romania e international...
    sau credeai ca se refera la mizeria aia de carton "eliberat" de ACR?
    ValiN

Data inscrierii: Oct 21, 2004

MesajTrimis: 30 03 2007, 7:35    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Eu credeam ca se refera la cel de la ACR.
    Sus
    pasarea

Data inscrierii: Apr 07, 2003

MesajTrimis: 30 03 2007, 8:07    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Citat:
    Eu credeam ca se refera la cel de la ACR.

uita de el icon_biggrin.gif

prietenii stiu de ce icon_lol.gif
    RottenKida

Data inscrierii: Aug 09, 2007

MesajTrimis: 09 08 2007, 17:38    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

De 2 ani mi-am facut permisu in Romania desi sunt stabilita de 5ani aici. Am fost in vacanta si m-a apucat (mai ieftin, mai usor si m-am bazat pe faza cu UE). In ianuarie am fost si am cerut sa mi se preschimbe permisu in varianta nemteasca ptr a ii calma pe ai mei. Asta m-a costat niste xeroxuri si o traducere de la ADAC dupa permisu romanesc + 50€. Am sunat in iunie si tipa mi-a spus ca inca nu a primit niciun raspuns si asteptam aprobarea. Stie cineva ceva legat de asta? (bineinteles, in timpu asta am permisu romanesc in buzunar).
    Stranger

Data inscrierii: Mar 07, 2005

MesajTrimis: 05 10 2007, 10:47    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Acelasi lucru mi s-a intimplat si mie, raspunsul il astept de vreo citeva luni
    Sus
    octogon

Data inscrierii: Nov 13, 2005

MesajTrimis: 05 10 2007, 15:57    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

un cunoscut de-al meu a venit de o luna-n germania, avand doar permis romanesc normal (nu international sau alte balarii). a fost la anmeldungsamt si a intrebat si de permis. i s-a spus ca e valaibil in DE cat timp e valabil si in RO si il poate prelungi cand va expira fie acasa fie aici..
    Sus
    kristy13

Data inscrierii: May 15, 2008

MesajTrimis: 22 09 2008, 17:43    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Cititi aici:
    [url] http://www.e-transport.ro/REGULI_NOI_PENTRU_SOFERI_PEMISE_EUROPENE_NOI_RES-i44-news17483.html
    [/url]

Stiti de ceva similar in DE? In sensul de preschimbare a permisului la 2 ani dupa ce iti stabilesti resedinta aici? Si alte reguli de pe acolo...
    Sus
    fcfelix

Data inscrierii: Sep 15, 2002

MesajTrimis: 12 01 2009, 18:14    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Salutari,

Iaca revin si eu dupa multa inactivitate a threadului cu aceeasi problema:

In vara, sotia a fost in Romania si si-a facut carnetul de conducere (avand deja domiciliul in Germania din 2002), dar fiind mai ieftin in Ro, si citiind ceva legi europene cum ca ar fi valabil am zis hai sa-l facem.

Intreband aici la Führerscheinstelle mi se zice: conform legii daca ai avut rezidenta in Germania si ai mers altundeva sa faci carnetul, nu este recunoscut aici. Paragraful 28-(4)-2 de aici http://www.gesetze-im-internet.de/fev/__28.html
    Ba chiar ca cei din Romania nici nu ar fi avut dreptul sa ii dea carnet stiind ca ea are domiciliul aici. Cica acum au facut o cerere catre Politia Romana, sa vada daca carnetul este facut pe bune, ceea ce poate dura vreo 4 luni, timp in care ea nu are voie sa conduca in Germania. Si ca daca vreau sa mearga mai repede sa aduc eu o adeverinta ceva din Romania. Daca raspunsul se intoarce negativ, va primi o stampila pe carnetul romanesc ca nu este valabil in Germania.

Stiu cum e cu functionarii in Germania, ca fiecare zice altceva, asa ca am vorbit direct cu sefa de acolo.
    Are cineva ceva experienta in domeniu?

Ciao,
    Felix
    BingoBongo

Data inscrierii: Oct 13, 2005

MesajTrimis: 12 01 2009, 19:07    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

icon_surprised.gif Exact figura asta a facut si sotia mea dar nu mi-a picat fisa pana acum.
    Ea e aici din 2003 si a facut carnet in Ro in 2006. Ce inseamna ca are domiciliu aici? De ce sa nu ii elibereze romanii carnet din moment ce are buletin de Romania si domiciliu (si) acolo?
    Te rog sa revii daca afli noutati, suntem foarte interesati (tocmai ce ne pregateam sa ii dam si ei drumul pe strada icon_sad.gif )
    Sus
    Laurontario
    Ex-cavaler al frunzei de artar

Data inscrierii: May 09, 2003

MesajTrimis: 12 01 2009, 19:58    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Stie cineva daca un permis romanesc expirat poate fi preschimbat in DE?
    Sus
    fcfelix

Data inscrierii: Sep 15, 2002

MesajTrimis: 13 01 2009, 8:22    Titlul subiectului: Ignora utilizatorul Raspunde cu citat (quote)

Treaba e asa, daca traiesti in romania, faci carnetul si vii incoace, e valabil pana expira. (@Laurontario: de aia nu cred ca unu expirat se poate transforma intr-unu german. Sau te refereai la preschimbat la consulatul romanesc intr-un permis romanesc?)
    Daca ai trait aici, se considera ca ai si domiciliul aici, si daca te intorci in romania sa faci carnet, atunci nu este valabil aici (vezi legea pe care am mentionat-o mai sus)
    Domiciliul in doua tari poti sa ai doar in conditii speciale. Nu stiu exact care sunt, dar stiu ca ultima data cand am fost la Bonn la consulatul romanesc sa-mi schimb pasaportul m-am trezit ca-mi retrage buletinul si imi scrie in pasaport: domiciliat in strainatate.

Tipa (sefa) de la Führerscheinstelle imi mai zicea ca romanii nici nu aveau dreptul sa ii faca sotiei mele permis avand domiciliul aici (prostie mare parerea mea)

Cred ca astia sunt super speriati de Führerscheintourismus, in care toti inclusiv nemtii ramasi fara permis mergeau in Polonia sau Cehia sa faca carnetul. Si au pus reguli cam stricte.

Intrebarea era daca cunoaste cineva ceva portite ocolitoare gen decizii judecatoresti, exceptii la lege, ...

In rest pot doar astepta sa vina raspunsul de la politia romana ................
    Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
    Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect       Forumul Tineri romani in Germania -> Asigurari si auto Ora este GMT
    Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4, 5, 6  Urmatoare
    Pagina 3 din 6

Mergi direct la:  
    Nu poti crea un subiect nou in acest forum
    Nu poti raspunde in subiectele acestui forum
    Nu poti modifica mesajele proprii din acest forum
    Nu poti sterge mesajele proprii din acest forum
    Nu poti vota in chestionarele din acest forum

Nu raspundem pentru continutul mesajelor si comentariilor din forum si cele atasate articolelor. Acestea apartin in intregime utilizatorilor siteului si sunt proprietatea acestora. Stirile si marcile inregistrate apartinand diverselor companii care apar pe site sunt proprietatea acestora, prin postarea comentariilor/mesajelor acordand dreptul de folosire in scop public a informatiilor publicate. Materialele si informatiile preluate partial din alte jurnale si ziare sunt proprietatea acestora, iar daca citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor vor fi eliminate la cerere de pe site, daca aceasta cerere este indreptatita.

Content © 2003 www.romanians-de.org
    Engine © 2003
    Parinti.Com - site pentru actuali si viitori parinti
    Franta-Romania.com - romani in Franta
    Ziare.tv - webdirector media